Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Yaşanan ‘Göçük’ Faciasının Ardından 2 Kişi Gözaltına Alındı

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyü mevkiinde bulunan sulama kanalı inşaatında meydana gelen ve bir işçinin hayatını kaybettiği ‘göçük’ faciası ile ilgili olarak 2 firma yetkilisi gözaltına alındı.Hamzadere Barajı’na...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyü mevkiinde bulunan sulama kanalı inşaatında meydana gelen ve bir işçinin hayatını kaybettiği ‘göçük’ faciası ile ilgili olarak 2 firma yetkilisi gözaltına alındı.
Hamzadere Barajı’na ait sulama kanalı projesinin yüklenici firmalarından İsmail Çelik İnşaat’ın şefi ve Or-Ned Firmasının sahibinin İpsala Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla bugün öğle saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.
Hamzadere Barajı’nın sulama kanallarının inşaatında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yaşanan göçük sonrası 1 işçi hayatını kaybederken 1’inin durumu ağır 3 işçi göçük altından kurtarılmıştı. Olay yerine gelen arama kurtarma ekiplerinin 17 saatlik çalışmalarının neticesinde göçük altında kalan Gaziantepli işçi Veli Gök’ün cansız bedenine ulaşılmıştı.
Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan işçi Eyüp Çatalbaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirilirken diğer 2 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.