Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de spor tesisi talan edildi

EDİRNE’DE ‘SPOR ARACILIĞIYLA SUÇU ÖNLEME’ PROJESİ KAPSAMINDA DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIN YAŞADIĞI MAHALLEYE YAPILAN SPOR TESİSİ ADETA MADDE BAĞIMLILARI TARAFINDAN TALAN EDİLEREK, CAMLARI KIRILDI, BANKLARI SÖKÜLDÜ, MASALARI YERLE BİR EDİLDİ VE HER BİR ODAYA AYRI AYRI ZARAR VERİLDİ.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de spor tesisi talan edildi

Edirne’de ‘spor aracılığıyla suçu önleme’ projesi kapsamında dezavantajlı vatandaşların yaşadığı mahalleye yapılan spor tesisi adeta madde bağımlıları tarafından talan edilerek, camları kırıldı, bankları söküldü, masaları yerle bir edildi ve her bir odaya ayrı ayrı zarar verildi.

Edirne’nin Menzilahır Mahallesi’nde suç oranını aşağı seviyelere çekmek için Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının ortak projesiyle hayata geçirilen ‘spor aracılığıyla suçu önleme’ projesi kapsamında geçmiş yıllarda kurulan Saray Spor Kulübü’nün tesisleri madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

“Korkup kaçıyoruz”

Hemen hemen her bir odasına ayrı zarar verilen kulüplerinin eski haline dönmesi için destek isteyen mahallenin sporsever çocukları korktuklarından dolayı futbol oynayamadıklarını söylediler. Madde bağımlısı şahısların kulüp binasının içerisine girip tuvaletlerini yaptıklarını ve uyuşturucu madde kullandıklarını öne süren sporsever çocuklar, korktuklarını ve kişileri görünce hemen bölgeden kaçtıklarını anlattı.

“Kardeşlerimiz kötü alışkanlıklardan kurtulsun”

“Sahamıza dönmek istiyoruz, kardeşlerimiz kötü alışkanlıklardan kurtulsun” diyen mahallenin genç sporseveri İsmail Karabayır, “Kötü alışkanlıkları olan kişiler gelip burada tuvalet yapıyorlar kötü örnek oluyor. Büyüklerimiz bize yardımcı olsunlar. Kardeşlerimiz kötü alışkanlıklardan kurtulsun. Sahamıza dönmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.