Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Lap Top Hırsızları Yakayı Ele Verdi

Edirne’de, Çeşitli Okullarda Ardı Ardına Meydana Gelen Hırsızlık Olaylarının Ardından Harekete Geçen Polis Ekipleri, Çalindi Durumda Bulunan 9 Adet Lap Top Ve 1 Adet Fotoğraf Makinesi Ele Geçirilirken, 4 Kişi Gözaltına Alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de Lap Top Hırsızları Yakayı Ele Verdi
Edirne’de, çeşitli okullarda ardı ardına meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından harekete geçen polis ekipleri, çalıntı durumda bulunan 9 adet laptop ve 1 adet fotoğraf makinesi ele geçirirken, 4 kişiyi de gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, kentte bulunan Süheyl Ünver Sağlık Meslek Lisesinde meydana gelen hırsızlık olayında 2 adet laptop bilgisayarın çalınması, Şükrüpaşa İlköğretim Okulunda meydana gelen hırsızlık olayında 7 adet laptop bilgisayar ve fotoğraf makinesi çalınması ve Kurtuluş İlköğretim Okulunda ise hırsızlık olayına teşebbüs olayı ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şahısların yakalanması ve çalınan malzemelerin bulunması için yapılan araştırmalarda, hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısların üç veya dört kişi oldukları değerlendirilerek okul ve güzergahta bulunan güvenlik kamera kayıtları alınarak tek tek incelendi. Ayrıca ikinci el elektronik eşya alan iş yerleri de uyarıldı.
Yapılan araştırmalar sonucu Çilingirler Caddesi’nde güvenlik kamera kayıtlarındaki şüpheli şahısların eşkalleri ile birebir uyum sağlayan ve omuzlarında asılı laptop olan iki şahıs görülmesi üzerine şahıslar durdurularak laptoplar kontrol edildiğinde, 2 adet laptopun Şükrüpaşa İlköğretim Okulundan çalınan bilgisayar olduğu tespit edildi.
Derinleştirilen araştırmalar sonucu hırsızlık olayını dört şahsın gerçekleştirdiği, iki şahsın yaşının küçük yurt çocukları olduğu tespit edilerek yakalandığı, yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda okullardan çalınan 5 adet laptop bir adet fotoğraf makinesi ele geçirildiği bildirildi.
9 adet laptop ve bir adet fotoğraf makinesi sahiplerine teslim edilirken şüpheli şahısların mevcutlu olarak adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.