Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Fetö/pdy Operasyonu: 45 Gözaltı

Edirne merkezli 7 ilde ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan şüpheli sayısı 45’e yükseldi. Adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, 1’i öğretmen ve diğeri...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne merkezli 7 ilde ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan şüpheli sayısı 45’e yükseldi. Adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, 1’i öğretmen ve diğeri imam olmak üzere 2 kişi ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ’Terör örgütüne finansman sağlamak’ suçlamasıyla tutuklandı.
15 ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya illerinde bazı şahıslar hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Polis ekiplerince yapılan operasyon kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 45’e yükseldi. Emniyetteki sorgularının ardından aralarında iş adamı, emekli asker, öğretmen ve din görevlilerinin olduğu 15 şüpheli daha polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Edirne Adliye Sarayına sevk edildi.
BİR ÖĞRETMEN VE BİR İMAM TUTUKLANDI
Dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan biri öğretmen ve diğeri imam olmak üzere 2 kişinin ‘Terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Terör örgütüne finansman sağlamak’ suçlamalarıyla tutuklandığı öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni N.E. ile İmam H.İ.K., tamamlanan işlemlerinin ardından Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
ÖRGÜTÜN PARA TRAFİĞİ EDİRNE’DE YÖNETİLDİ
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya illerinde gözaltına alınan şüpheli sayısı 45’e yükseldi. Aralarında, emekli asker, öğretmen, imam ve iş adamlarının olduğu şüpheliler, emniyetteki tamamlanan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. ‘Terör örgütüne finansman sağlamak’ suçlamalarıyla, gözaltına alınan şüphelilerin, ‘himmet’ ve ‘kurban bağışı’ adı altında yüklü miktarlardaki para transferlerini Edirne’den gerçekleştirdikleri öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 45 şüphelinin 9’u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.