Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Düzeltme) Maden Ocağında İş Kazası: 1 İşçi Yaşamını Yitirdi

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen iş kazasında 1 işçi yaşamını yitirdi. İşçinin, bir süredir istirahatli olduğu ve bugün iş başı yaptığı öğrenildi.Olay, Zonguldak’ın Kilimli ilçesine...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Düzeltme) Maden Ocağında İş Kazası: 1 İşçi Yaşamını Yitirdi
Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen iş kazasında 1 işçi yaşamını yitirdi. İşçinin, bir süredir istirahatli olduğu ve bugün iş başı yaptığı öğrenildi.
Olay, Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Gelik İşletmesi’nde meydana gelen iş kazasında 33 yaşındaki maden işçisi Hasan Özyer yaşamını yitirdi.
Yaklaşık bir aydır istirahatli olduğu öğrenilen işçinin, bugün iş başı yaptığı belirtildi. Madencinin cansız bedenine ulaşan ekipler, cesedi sıkıştığı yerden çıkardı.
Sağlık ekipleri, işçinin hayatını kaybettiğini teşhis etmesi üzerine madencinin cansız bedeni battaniyeye sarılarak ambulansa taşındı.
Kazanın yaşandığı bölgeye gelen TTK Genel Müdürü Burhan İnan yetkililerden bilgi aldı. İnan, "Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde Kartiye 1’de, eksi 260, eksi 360 kotları arasında çalışan birinci ocakta, tahkimat yaparken tavandan boşalan postadan kaçan işçi kardeşimiz iki domuzdamın arasına sığınıyor. Fakat o arada arkadan gelen bir direk iki domuzdamın arasında göğsünden sıkıştırıyor. Herhangi bir göçük altında kalma yok. İlk intiba büyük ihtimalle iç kanama sonucu hayatını kaybediyor. Ben bütün madencilik camiasına baş sağlığı diliyorum. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. İşçi kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
İşçinin kurtarma çalışmalarında yer alan mesai arkadaşları ise gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan işçinin cenazesi TTK’ya ait ambulansla hastane morguna kaldırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.