Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzce’de Zaman Gazetesi Bürosuna Polis Baskını

Düzce’nin Kültür Mahallesinde Zaman Gazetesinin dağıtım bürosu olarak bulunan ofise polis ekipleri baskın yaptı. Büroda incelemeler yapıldı.Düzce’nin Kültür Mahallesinde Zaman Gazetesinin Dağıtım bürosuna sabah saatlerinde polis ekipleri...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce’nin Kültür Mahallesinde Zaman Gazetesinin dağıtım bürosu olarak bulunan ofise polis ekipleri baskın yaptı. Büroda incelemeler yapıldı.
Düzce’nin Kültür Mahallesinde Zaman Gazetesinin Dağıtım bürosuna sabah saatlerinde polis ekipleri baskın yaptı. Olayla ilgili olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca terörizmin finansmanın engellenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Düzce ilinde faaliyet gösteren Düzce Zaman Gazetesi Bürosuna Cumhuriyet Başsavcılığımızın 5 Nisan 2016 tarihli talebi ile Düzce Sulh Ceza Hakimliğinin 6 Nisan 2016 tarih ve 2016/2198 D. İş sayılı kararı ile CMK’nın 119. 127. ve 134. Maddelerine göre arama yapılmasına, bulunacak suç eşyası ve delillere el konulmasına dair karar verildi. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile kolluk birimlerince anılan yerde yapılan aramada ele geçirilen suç ve suç eşyalarına incelenmek üzere el konuldu. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2016/4526 soruşturma sayılı dosyaya yine başsavcılığımız talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliğinin 5 Nisan 2016 tarih ve 2016/2197 D. İş sayılı karar ile gizlilik kararı verildi. Bu sebeple basın ve yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet etmesi hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları gerekmektedir. Soruşturmanın derdest olduğu ve kamuoyunun ayrıca bilgilendirileceği hususları kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.