Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzce Üniversitesi’nde 71 kişi açığa alındı

Düzce Üniversitesinde yapılan açıklamada 15 Temmuz kalkışma sonrasında 93 akademik ve idari personel hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları başlatıldığı, 71 personelin açığa alındığı bildirildi.Düzce Üniversitesinde yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce Üniversitesinde yapılan açıklamada 15 Temmuz kalkışma sonrasında 93 akademik ve idari personel hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları başlatıldığı, 71 personelin açığa alındığı bildirildi.
Düzce Üniversitesinde yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde Ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrasında 18 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 93 akademik ve idari personel hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları başlatılmış, 71 personel açığa alınmıştır. Üniversitemizce yürütülen disiplin ve ceza soruşturmaları kapsamında haklarında ’Görevden Uzaklaştırma Tedbiri’ uygulanan öğretim üyesi sayısı 51, idari personel sayısı ise 20’dir. Rektörlüğümüzce haklarında işlem başlatılan 93 personelden 14’ü akademik, 1’i idari personel olmak üzere 15 kişinin tutuklandığı 2 akademik personel hakkında da yakalama kararı verildiği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Rektörlüğümüze bildirilmiştir. İki ayrı komisyon tarafından yürütülen soruşturmalarda, edinilen belgeler titizlikle incelenmekte, tanık ifadeleri ve işbirliği yapılan kurumlardan edinilen bilgiler değerlendirilmektedir. Bilgi ve belge sunmak isteyen kişilerin Üniversitemiz Rektörlüğüne ulaşması durumunda komisyona iletilerek değerlendirilmesi sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.