Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursunbey’de kurban derisi skandalı

Dursunbey Müftülüğü tarafından yatılı kuran kursu inşaatı için Kurban Bayramı’nda toplanan derilerinin bozularak toprağa gömülmesi tepkilere neden oldu. Kaymakamlık olayla ilgili soruşturma başlattı.Dursunbey İlçe müftülüğü tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dursunbey Müftülüğü tarafından yatılı kuran kursu inşaatı için Kurban Bayramı’nda toplanan derilerinin bozularak toprağa gömülmesi tepkilere neden oldu. Kaymakamlık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Dursunbey İlçe müftülüğü tarafından vatandaşlardan toplanan binlerce kurban derisi bozulunca toprağa verildi. Edinilen bilgiye göre Kurban bayramının ilk günü Bayram namazında camilerde vatandaşlardan İlçede yapımı devam eden yatılı kuran kursu inşaatı için Kurban derisi bağışı talebinde bulunuldu. Çeşitli camilerde toplanan kurban derileri tuzlanmayınca günlerce bekleyen deriler kurtlanarak bozuldu. Yoğun bir koku ile rahatsızlık veren deriler müftülük tarafından Dursunbey çöplüğüne gömüldü. 4 bin civarında derinin bozulduğunu iddia eden vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken, deri yardımlarının bilinçsiz bir şekilde toplanmasına isyan ettiler.
Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Kurban bayramında toplanan yüklü miktardaki derinin, tuzlama yapılmadığı için bozulduğunu tespit ettiklerini söyledi. Kaymakam Aksanyar, Vatandaşlardan Kuran Kursu inşaatı için toplanan bu derilerin Kuruyarak ve kurtlanarak bozulduğunu ve bu derilerin Dursunbey çöplüğüne gömüldüğünü belirtti. Kaymakam Yaşar Aksanyar; "İlçemizde gerçekleşen bu olay ile ilgili hemen soruşturma başlattık. Bu işin sorumluları hakkında gereken yapılacak. Gelecek yıl inşallah cami avlularına ve deri toplama yerlerine yüklü miktarda tuz bırakacağız. Vatandaşların bağışladığı derilerin vakit geçirmeden tuzlanması için gerekli önlemleri alacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.