Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursunbey’de İçişleri Bakanlığı’nın numarataj çalışması başladı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde MAKS projesi kapsamında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı. 30 görevli, mahalle mahalle dolaşarak, tablet üzerinden hem fotoğraf çekecek, hem de verileri girecek.İçişleri Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dursunbey’de İçişleri Bakanlığı’nın numarataj çalışması başladı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde MAKS projesi kapsamında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı. 30 görevli, mahalle mahalle dolaşarak, tablet üzerinden hem fotoğraf çekecek, hem de verileri girecek.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce, ulusal veri tabanında yer alan adres verilerine mekansal boyut kazandırmak amacıyla adres bilgilerini harita üzerinden de görünebilir kılacak MAKS projesi çalışmaları Dursunbey’de başladı. Çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen yaklaşık 30 kişilik ekip, Dursunbey’in 111mahallesinde, binaları ve yolları tek tek fotoğraflıyor, aynı zamanda üst yapıya dair bilgileri de fotoğraflarla veri tabanına işliyor. Ellerinde tablet pc bulunan bu ekibin boynunda da İçişleri Bakanlığı tarafından verilen kimlikler bulunuyor.

Bu çalışma hakkında bilgi veren Dursunbey Belediye Başkan yardımcısı Sadettin Aslan, projenin bu yıl 31 ili kapsadığını ve Dursunbey’inde pilot ilçe olarak seçildiğini ifade etti. Aslan, "İçişleri Bakanlığımız nezdinde yürütülen MAKS projesi sayesinde özellikle afet ve acil durum anında ihtiyacı olan tüm kamu kurumları, bilgilere anlık olarak ulaşabilecek. Aynı zamanda ulaşım, sağlık başta olmak üzere birçok alanda mekansal analizler yapılabilecek ve bu veriler yatırım politikalarını da yönlendirecek. Çalışmalar ilçemizde ilk olarak Üçeylül mahallemizden başladı ve kademeli olarak ilçe merkezimizde devam ediyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.