Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Miras Listesine Giren Hevsel Bahçeleri’nde Uyuşturucu Ele Geçirildi

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedilmesine karar verilen Diyarbakır’daki Hevsel Bahçeleri’nde 88 bin 290 kök kenevir ele geçirildi.Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Miras Listesine Giren Hevsel Bahçeleri’nde Uyuşturucu Ele Geçirildi
UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedilmesine karar verilen Diyarbakır’daki Hevsel Bahçeleri’nde 88 bin 290 kök kenevir ele geçirildi.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde faaliyet gösteren ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında Sur ilçesi Hevsel Bahçeleri’nde 9 ayrı alana operasyon yapıldı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde ismi olan ve ilgisizlikten ile sahipsizlikten uyuşturucu ekim alanı olarak bilinen bölgeye yapılan operasyonlarda, 88 bin 290 kök Hint keneviri, 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca ve tabancaya ait 7 adet fişek ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, ayrıca Bağlar ilçesinde bulunan sokak satıcılarına ve kargo toplama merkezlerine yönelik olarak yapılan operasyonlarda; 7 kilo 185 gram kubar esrar maddesi, 22 adet ectsasy uyuşturucu hap maddesi ele geçirildi. Yapılan operasyonlar kapsamında 14 şüpheli şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikata halen devam edildiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.