Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar Ve Gül’ün Yargılandığı Davada, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve MİT Müdahil Olarak Kabul Edildi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davada mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı’nın müdahillik taleplerini kabul etti. Duruşmaların tamamının kapalı oturumda görülmesine karar veren mahkeme, Dündar...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davada mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı’nın müdahillik taleplerini kabul etti. Duruşmaların tamamının kapalı oturumda görülmesine karar veren mahkeme, Dündar ve Gül’ün eşlerinin duruşmayı izleyebileceklerini belirtti.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, suçtan doğrudan zarar gördükleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı vekillerinin davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.
Mahkeme, davanın bundan sonraki tüm duruşmalarının kapalı olarak görülmesine karar verdi. Dosyada, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgiler olduğunu belirten mahkeme, gizli bilgi ve belgelerin yargılama aşamasında her an için iddia ve savunma kapsamında dile getirilebilir ihtimalinin bulunması gerektiğine dikkat çekti. Bu durumun da söz konusu bilgilerin içeriğinin her an davanın tarafı olmayan üçüncü kişiler tarafından öğrenilebileceği riski olduğunu kaydeden mahkeme, bu dava ile irtibatlı olan Selam Tevhid Kumpas davasının da bu gerekçelerle kapalı oturumda yapıldığını hatırlattı.
Sanıklara, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla devlet sırrı kapsamında yasaklanan bilgileri temin ve ifşa etme suçlamaları yöneltildiğini hatırlatan mahkeme bu gerekçelerle tüm duruşmaların kapalı olarak görülmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıkların eşlerinin kapalı duruşmalarda bulunmasına izin verilmesine ancak gizliğin ifşa edilmesi konusunda kendilerine ihtarda bulunulmasına hükmetti.
Kararın ardından mahkeme heyeti, duruşma salonunun boşaltılmasını istedi. Duruşma salonundakiler karara alkış ve ıslıklarla tepki gösterdi. Boşaltılan salonda duruşma yalnızca sanıklar ve avukatların katılımıyla devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.