Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar Ve Gül Davasının Kapalı Görülmesi Kararına CHP’li Vekillerden Tepki

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın kapalı görülmesinin kararlaştırılmasının ardından açıklama yapan CHP’li vekiller, milletvekilleri olarak duruşmaya alınmamalarına tepki gösterdi.İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın kapalı görülmesinin kararlaştırılmasının ardından açıklama yapan CHP’li vekiller, milletvekilleri olarak duruşmaya alınmamalarına tepki gösterdi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Can Dündar ve Erdem Gül’ü yargıladığı davanın kapalı olarak görülmesi kararının ardından, sanıklar ve avukatlar dışındaki izleyicilerin dışarı çıkarılması kararlaştırılmıştı.
Duruşmayı takip etmek üzere adliyeye gelen CHP milletvekilleri, davanın kapalı görülmesine tepki göstererek adliye önünde basın açıklaması yaptı.
CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, “Bugün aslında gizlenmek istenen şey, örgütlü bir biçimde düşünce ve ifadeye dönük saldırı, demokrasiye ve özgürlüğe dönük saldırının gizlenmesi ve saklanması. Bugün burada avukat arkadaşlar, milletvekili arkadaşlarımız, gazeteciler, uluslar arası misyon temsilcileri, diplomatlar ve bütün dünya bu davayı takip ediyor. Sanıkların haklarının sonuna kadar savunulabilmesi için milletvekilleri olarak her ne kadar gizlilik kararı verilmişse de davayı bugünden sonra da takip etmeye devam edeceğiz. Bu noktada bu dava sadece Can Dündar ve Erdem Gül’ün davası değil. Bu çerçevede duruşmayı takip ettik, bundan sonra da takip edeceğiz. Hukuka uygun, vicdana uygun, evrensel hukuk ilkelerine uygun bir tutum bekliyoruz” dedi.
“BU DAVADA GİZLİ HİÇBİR ŞEY YOK”
Tezcan’ın ardından söz alan CHP’ii vekil Sezgin Tanrıkulu ise mahkemenin bugün 2 ayrı hukuka aykırılığa imza attığını öne sürdü. Tanrıkulu, “Birincisi Erdoğan’ın davaya müdahil olarak kabul edilmesi ve gizlilik kararı. Bu davada kamuoyundan gizlenecek hiç birşey yoktur. Hepsi aleni bir biçimde yazılmıştır ve yazılmaya da devam edecektir. Gizlilik kararı hukuka aykırıdır. Maalesef mahkeme başkanı milletin vekilleri olarak duruşmada bulunmamızı kabul etmedi. Bu da hukuka aykırıdır” diye konuştu.
Öte yandan, duruşmaya verilen aranın ardından Can Dündar ve Erdem Gül, avukatlarıyla birlikte tekrar salona girdi. Bu esnada, duruşma salonunun bulunduğu koridora alınmayan izleyiciler, Dündar ve Gül’e alkışladı ve slogan destek verdi. Duruşma devam ederken, grubun koridorda bekleyişi devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.