Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar  Ve Gül Davasında Milletvekili Krizi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın ilk duruşmasında milletvekili krizi yaşandı. Kapalı oturum kararına rağmen salondan çıkmayan CHP’li ve HDP’li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunan mahkeme duruşmayı erteledi.Can...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın ilk duruşmasında milletvekili krizi yaşandı. Kapalı oturum kararına rağmen salondan çıkmayan CHP’li ve HDP’li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunan mahkeme duruşmayı erteledi.
Can Dündar ve Erdem Gül’ün MİT TIR’larının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin yargılandığı davanın kapalı görülmesinin kararlaştıran mahkeme, duruşmaya saat 15.00’e kadar ara verdi.
Aranın ardından CHP’li ve HDP’li milletvekilleri duruşma salonundan çıkmadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekillerinden Hacı Hasan Bölükbaşı, davaya müdahil olmak istediklerini belirten milletvekillerini, çıkmaları için ikna etmek üzerine duruşma salonunda geldi. Mahkemenin kararını hatırlatan Başsavcı vekili Bölükbaşı, vekillerin dilekçelerini sunduktan sonra salondan ayrılmalarını istedi. Yaklaşık bir saatlik süre salonunda milletvekilleri salondan çıkmayınca mahkeme heyeti duruşma salonuna geldi. Ara kararını okuyan mahkeme, duruşmanın 1 Nisan’a ertelendiğini duyurdu.
Heyet, uyarılara rağmen salondan ayrılmayan milletvekilleri hakkında “Kendilerine kapalı olan duruşmadan çıkmayıp, yargılamayı engelledikleri gerekçesiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Davanın sona ermesiyle birlikte sanıklar milletvekilleriyle birlikte salondan ayrıldı. Bu sırada, Dündar ve Gül, adliye içerisinde kendilerini bekleyen kalabalık tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Dündar ve Gül daha sonra adliyeden çıkış yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.