Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜ’de aralarında rektör yardımcılarının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından Dicle Üniversitesi’ne (DÜ) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 2 rektör yardımcısı ile genel sekreterin de...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından Dicle Üniversitesi’ne (DÜ) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 2 rektör yardımcısı ile genel sekreterin de bulunduğu 6 kişi daha tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ darbe girişiminden sonra DÜ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 akademisyen ve idari personel adli makamlara sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılar tutuklanma istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Aralarında DÜ’nün eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aytekin Sır ile genel sekreter Mustafa Tuna’nın da bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 9 kişi serbest bırakıldı.
Daha önce polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla göz altına alınan DÜ eski rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’da çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanmıştı.
DÜ rektöründen duyuru
Öte yandan FETÖ/PDY operasyonu sonrasında Dicle Üniversitesi’ne rektör vekili olarak atanan Prof. Dr. Gülfettin Çelik, DÜ internet sitesinden bir duyuru yayımlattı. Duyuruda, "Kamu kurumlarında bilgi ve belgi sızdırılmasının engellenmesi amacıyla Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda mesai saatleri sonrası görevli personelin haricinde akademik ve idari personelin, üniversitemizde idari ve akademik birimlerini boşaltmaları gerekmektedir. Mesai saatleri dışında yapılacak çalışmalar, fakültelerde bölüm başkanlarından, idari birimlerde birim amirlerinden izin alınmak kaydıyla kayıt defterine işlenip, ilgili personelin imzası alındıktan sonra yapılacaktır. Akademik ve idari hizmet binalarına giriş yapacak ziyaretçilerin, giriş ve çıkış güvenlik memuru refakatinde gerçekleştirilecektir. İlgililerin araçla kurum içerisine girişlerinde araçlarının belirlenen park alanlarına park etmesi sağlanacaktır" denildi.
Duyuruda önemli not olarak da şu bilgilere yer verildi:
"Yaz okulu, sınavlar, laboratuar çalışmaları gibi devam etmekte olan faaliyetlerin aksatılmadan sürdürülmesi, giriş-çıkışlar kayıt altına alınarak sağlanmalıdır".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.