Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSİ’ye FETÖ operasyonu

Adana’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 14’ü adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 14’ü adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklandı, 2 kişiye ev hapsi cezası verilirken, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’ne operasyon yaptı. Polis, 1’i kadın 22 DSİ şube müdür ve mühendisini gözaltına alırken, zanlıların evlerinde de arama yapıldı. Gözaltına alınan 22 zanlıdan 8’i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 14 zanlının DSİ’nin imkanlarını FETÖ’nün dershaneleri ve yurtları için kullandığı, bölge müdürlüğü içinde bulunan fırında lahmacun yapılıp yurtlara gönderdiği, DSİ’nin tesislerini FETÖ’nün hizmetine sunduğu ileri sürüldü. Sorgularında bu suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ramazan E., Ali İhsan Ç. ve Muharrem P. tutuklanırken, Reşat D. ve Mehmet Zafer O.’ya ev hapsi cezası verildi. İrfan H., Metin Ö., Hüseyin Y., Şevki İ., Hacı Bekir Ö., Mustfa Kemal Y., Ural T., Ali Ö. ve Ali K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.