Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırılmaktan oğlu ve torunu kurtardı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 70 yaşındaki emekli adam, oğlu ve torunu sayesinde telefon dolandırıcılığı mağduru olmaktan kurtuldu.Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde ikamet eden Nevzat Yaka, iddialara göre, telefonla...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde 70 yaşındaki emekli adam, oğlu ve torunu sayesinde telefon dolandırıcılığı mağduru olmaktan kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde ikamet eden Nevzat Yaka, iddialara göre, telefonla arayıp kendisini ‘komiser’ ve ‘savcı’ olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmak istendi. Dolandırıcılık girişimine maruz kalan Nevzat Yaka’nın oğlu ve torunu durumu öğrenince telefonla polise haber verdi. Ardından kendileri de şehir merkezine gelebilmek için yola çıktı. Yaka’nın telefon dolandırıcılığı mağduru olmaması için seferber olan polis ekipleri, banka şubelerine giderek şahsa ulaşmaya çalıştı. Araç içerisinde bekleyen Nevzat Yaka, bir süre sonra dolandırılmadan bir banka şubesi önüne gelen oğlu ve torunu ile polis ekiplerinin uyarısı ile mağdur olmaktan son anda kurtuldu.
Kendisini telefonda komiser olarak tanıtan bir kişinin geçen ay ne kadar telefon faturası ödediğini sorduğunu anlatan Nevzat Yaka, 16 lira ödediğini söyleyince bu ay daha çok ödeyeceğini söyleyen şahsın ‘40 küsur lira para ödeyeceksin’ diyerek kendisini önce Beyşehir Emniyeti’ne davet ettiğini söyledi. Bunun üzerine emniyete gitmek üzere yola çıktığını ifade eden Yaka, aracıyla ilçe girişine geldiğinde tekrar kendisiyle telefon bağlantısı kuran kişinin, emniyete değil de bu defa bir banka şubesine yönlendirdiğini kaydetti.
Nevzat Yaka, o andan sonrası şöyle anlattı:
“Beni Emniyete davet eden kişi, yanında savcı da varmış gibi davrandı. Beyşehir’e geliyordum, şehir girişinde kavşağa gelince beklememi istedi. Ardından telefonu savcı olduğunu belirttiği kişiye verdi. Onun öncesinde eşimi arattırdı. Eşimle görüşmemden sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişinin ‘hesabım yok’ dememe rağmen yönlendirdiği banka şubesine gittim. Bana, ‘Var senin orada da hesabın ama şu an içi Fetullahçılar tarafından boşaltılıyor. Biz bankaya girdiğinde operasyon düzenleyip birkaç kişiyi alacağız’ dedi.
Ben burada hesabımın olmadığı yönünde ısrar edince, girdiğim banka şubesi önündeki aracıma binerek beklememi söylediler. Bu esnada, oğlum ve torunum ile polis ekipleri yanıma gelince onlarla telefon irtibatım kesildi. Para istemediler ama sadece hesabımın olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Hesabımın boşaltıldığını söyleyerek, beni dolandırmak istediklerini düşünüyorum. Oğlum ve torunum ile polisi görünce bu kişilerin gerçek komiser ve savcı olmadığını anladım. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.