Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıya 250 bin lira kaptırdı

Bursa’da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişiye inanan bir kadın, 250 bin lirasını kaptırdı. Kadının parayı vermeden önce şüpheli ile konuşması ise, güvenlik kamerasına yansıdı.Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’de ikamet eden...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolandırıcıya 250 bin lira kaptırdı

Bursa’da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişiye inanan bir kadın, 250 bin lirasını kaptırdı. Kadının parayı vermeden önce şüpheli ile konuşması ise, güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’de ikamet eden B.S.’yi (59) arayan bir kişi kendisini kamu görevlisi olarak tanıttı. Telefonla konuşan kişi, B.S.’ye, "Kimliğiniz kuyumcu soygunundaki şüpheli şahıstan alındı. Ayrıca ev telefonunuzla FETÖ’cülerle görüşme yapılmış. Sizin kimliğiniz ile PKK ve FETÖ’ye para aktarılmış. Bu olaylardan kurtulmanız ve diğer suçluları yakalamamız için evde bulunan altın ve paraları alıp, Bursa’ya gelin" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan B.S., 140 bin lira para ve 110 bin lira değerindeki ziynet eşyasını yanına aldı. Ticari taksi ile Bandırma’dan Bursa’ya gelen B.S., terminal civarında yaklaşık 250 bin lira değerindeki para ve ziynet eşyasını şüpheliye verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan B.S., Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne müracaat etti.

10 saatlik kamera kayıtları incelendi

Ekipler, şüphelileri yakalamak için 2 gün boyunca 10 saatlik kamera görüntülerinden 5 bin aracı inceledi. İncelemenin ardından şüphelilerin lüks bir aracı İstanbul’dan kiraladıkları tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde aracı kiralayan Abdullah Ç. (23) gözaltına alındı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kadının şüpheliye para vermeden önceki konuşmaları yer aldı.

Abdullah Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.