Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcılıkta Sınır Tanımadılar

Eskişehir’de iki farklı olayda 6 bin 275 liralık dolandırıcılık yapan kişi veya kişiler aranıyor.Edinilen bilgiye göre, Sümer Mahallesi Çoruh Sokak’ta yaşayan Hakan Ö.’yü (48) 0212 ile başlayan bir hattan arayan erkek şahıs, bir bankanın...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de iki farklı olayda 6 bin 275 liralık dolandırıcılık yapan kişi veya kişiler aranıyor.
Edinilen bilgiye göre, Sümer Mahallesi Çoruh Sokak’ta yaşayan Hakan Ö.’yü (48) 0212 ile başlayan bir hattan arayan erkek şahıs, bir bankanın genel müdürlüğünden aradığını söyledi. Kredi kartının ilk dört ve son dört rakamını soran şahıs, kredi kartıyla bir internet sitesi adresinden 400 küsür liralık alışveriş yapıldığını, alışverişi kendisinin yapıp yapmadığını sordu. Hakan Ö. de böyle bir işlem yapmadığını söyledi. Şifresiz işlem yapıldığı için banka tarafından şüpheli bulunduğunu belirten şüpheli, “İşlemi iptal etmek için telefonuna şifre gönderilecek, bu şifreyi bana söylemen gerekiyor” dedi. Bütün bilgileri şüpheliye veren Hakan Ö., telefonu kapattıktan 10 dakika sonra durumdan şüphelenerek bankasını arayıp müşteri temsilcisine olayı anlatıp bilgi istedi. Hesabından 180 TL ve 95 TL cep havale işlemi yapıldığını öğrenen Hakan Ö., dolandırıldığını fark edince durumu hemen emniyet ekiplerine bildirdi.
YAŞLI KADININ 6 BİN LİRASINI ALDILAR
Bir başka dolandırıcılık olayında ise kimliği belirsiz bir kişi evde yalnız bulunan 84 yaşındaki kadının 6 bin lirasını alarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, 35-40 yaşlarında kimliği belirsiz bir erkek şahıs, Gökmeydan Mahallesi Karaçayır Sokak’ta Emine B.’nin (84) kapısına gelerek, “Sendikada çalışıyorum, amcanın sendikaya 9 bin TL borcu var, 3 bin TL’sini ben vereceğim sen bana 6 bin TL para ver borcunu bitirelim, borcu ödedikten sonra ben sana 12 bin TL para getireceğim” dedi. Emine B., eşinin ismini ve çalıştığı yeri söylenince inanıp şahsa evde bulunan 6 bin lirayı verdi. Parayı alan şüpheli, “Daha sonra kağıtları getirip imzalatacağım” diyerek ayrıldı. Şahsın bir daha geri gelmemesinden şüphelenen Emine B., polis ekiplerine giderek şikayetçi oldu.
Her iki olayla alakalı tahkikat sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.