Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıların Yeni Hedefi Köy Muhtarları

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, kendilerini jandarma personeli gibi tanıtan dolandırıcılar, köy muhtarlarını arayarak dolandırmaya çalıştı.Cide Jandarma Komutanlığı’nın daha önce 85 köyün muhtarını toplayarak gerçekleştirdiği telefonla...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu’nun Cide ilçesinde, kendilerini jandarma personeli gibi tanıtan dolandırıcılar, köy muhtarlarını arayarak dolandırmaya çalıştı.
Cide Jandarma Komutanlığı’nın daha önce 85 köyün muhtarını toplayarak gerçekleştirdiği telefonla dolandırıcılık için bilgilendirme toplantısı, muhtarları dolandırılmaktan kurtardı. Cide’de özellikle köy muhtarlarını hedef seçen dolandırıcılar, kendilerinin jandarma görevlisi olduğunu belirterek, “Biz suçlu birisini yakaladık üzerinde sizin kimlik bilgilerinizi bulduk, siz de suçlu durumuna düşmeden acilen dediklerimizi yapın” gibi sözlerle muhtarları korkutup dolandırmaya çalıştılar. Farklı numaralardan Cide’deki birçok köy muhtarını aynı anda arayan dolandırıcıları, bazı muhtarların ilçe jandarma merkezine gidip olayı anlatması ortaya çıkardı. Jandarma ekiplerinin merkez dahil olmak üzere tüm muhtarlarını arayıp konuyla ilgili bilgi vermesiyle muhtarlar dolandırılmaktan kurtarıldı.
Jandarma ekiplerine teşekkür eden köy muhtarları, ilk defa başlarına böyle bir şey geldiği için şaşkın olduklarını belirttiler. Dolandırıcıların kendisini de aradığını belirten Cide Beşevler köyü muhtarı Hüseyin Akyol, “Bana kendisini ilçe jandarmadan bir komutan olarak tanıttı. Sonra ’bir terör suçlusunu yakaladık ve üzerinde sizin kimlik bilgileriniz var, eğer dediklerimi yapmazsan sen de suçlu olursun’ diye konuştular. Şaşırdım bir an korktum ama jandarma ekiplerimizin daha önce bize verdiği bilgilendirme sayesinde dediklerini yapmak yerine önce karakola gitmeyi tercih ettim. Bu sayede gerçeği öğrenerek dolandırılmaktan kurtuldum. Jandarma ekipleri bize bu bilgilendirmeyi yapmasaydı belki de dolandırılacaktık. Bu yüzden jandarma ekiplerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Cide Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, daha önce konuyla alakalı tüm köyleri dolaşarak özellikle dolandırıcılık için köylüleri bilgilendirmişti. Son olarak da ilçedeki tüm muhtarları toplayarak konuyla alakalı bilgilendirici seminer düzenleyen ekipler muhtarları telefon ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklar için uyarmıştı. Jandarma, polis ya da benzeri devlet görevlilerin asla vatandaştan para istemeyeceğini belirten ekipler, böyle konuyla karşılaşan vatandaşların acilen en yakın kolluk küvetlerine bilgi verip ihbarda bulunmalarını istediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.