Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıların ‘Burs’ Tuzağı

Eskişehir’de bir şahsa cep telefonu ile ulaşan dolandırıcılar, aradıkları kişiyi ve arkadaşlarını ‘hastane aracılığıyla size burs vereceğiz’ diyerek kandırdı.Her geçen gün artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi....

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de bir şahsa cep telefonu ile ulaşan dolandırıcılar, aradıkları kişiyi ve arkadaşlarını ‘hastane aracılığıyla size burs vereceğiz’ diyerek kandırdı.
Her geçen gün artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Her yaştan insana uygun tuzak hazırlayan dolandırıcılar, bu sefer burs verme bahanesiyle öğrencileri kandırdı.
Eskişehir’de meydana gelen dolandırıcılık olayında edinilen bilgilere göre, M.B.D. (22) isimli şahıs, abisinin arkadaşından ’burs’ alabilecekleri bir numara aldı. Cep telefonu ile numarayı arayan M.B.D., kendisini hastane sahibi olarak tanıtan kişiyle irtibata geçti. Dolandırıcılar şahsa, hastane aracılığıyla burs verilebilmesi için ‘öğrenci kimlik kartının’ fotokopisi ile teminat amaçlı ve hesap transferi için 180 TL para yatırılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine M.B.D., arkadaşları D.K. (24) ve K.T. (21) ile birlikte şahsın telefon hesabına 180’er TL para yatırdı.
SÜRECİN HIZLANMASI İÇİN TEKRAR PARA İSTEDİLER
Bir süre sonra M.B.D. ile tekrar irtibata geçen dolandırıcılar, sürecin hızlanması için 160 TL daha paranın yatırılması gerektiğini söyledi. Paranın geri gönderileceğini ve sadece teminat olarak alındığını söyleyen dolandırıcılara inanan M.B.D., 160 TL daha parayı hesaba yatırdı. Bir süre bekleyen M.B.D., gönderilecek denilmesine rağmen paranın kendi hesabına yatmadığını anlayınca dolandırıldığını fark etti. Polis ekiplerine gidip durumu anlatan M.B.D. şikayetçi oldu.
Polis ekipleri olayla alakalı soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.