Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıları dolandırırken şarjı bitti

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde telefonla dolandırılmak istenen bir şahıs durumu fark ederek dolandırıcılara tuzak kurdu. Banka memuru ile yazışarak anlaşan ve bir deste kağıt alan şahıs, dolandırıcıları buluşmak için ikna ettiği sırada...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde telefonla dolandırılmak istenen bir şahıs durumu fark ederek dolandırıcılara tuzak kurdu. Banka memuru ile yazışarak anlaşan ve bir deste kağıt alan şahıs, dolandırıcıları buluşmak için ikna ettiği sırada şarjı bitti.
Edinilen bilgiye göre olay, İzmit ilçesi Turan Güneş Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, İnönü caddesinde ikamet eden Dursun Turan (69) isimli vatandaş yaklaşık 3-4 ay önce telefon dolandırıcıları tarafından arandı. Ancak şahıslara kızan Dursun Turan telefonu kapattı. Turan’ı bugün de arayan dolandırıcılar, hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek bankada ki parasını istedi. Dolandırıcılara oyun oynamak isteyen Dursun Turan, hemen evden çıkarak bankaya gitti. Kağıt ile anlaştığı banka memurunu olayı anlatan Dursun Turan, bir poşete para şeklinde kesilmiş kağıtları koymasını ve polise haber vermesini istedi.
Elinde poşet ile dolandırıcıları bekledi
Para şeklinde kağıtları bir poşete koyan müşteki, dolandırıcılar ile konuşarak dışarıya çıktı. Bu sırada Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği dedektifleri de Dursun Turan’ın yanına geldi. Dolandırıcıları oyalayarak yanına gelmelerini isteyen Dursun Turan’ın cep telefonunun şarjı bitince, dolandırıcılar ile irtibat kesildi.
Telefonla aranıp dolandırılmak istenen Dursun Turan, “Beni aradılar, savcıdan talimat alıyoruz, talimatı bekle biraz dediler. 30 bin TL ile beni bir sağa bir sola dolandırdılar. ’O bankada kaç paran var’ diye sordular. 65 bin TL var dedim. ’Başka bankada ne kadar var’ diye sordular. ’Bilmiyorum çocuk biliyor’ deyince onlar da 76 bin TL var dediler. Bankaya gittim hemen kağıt kalem aldım. Doldurun torbaya herhangi bir şeyler dedim. Çıktım bankadan yürüdüm. Eve gel dediler, ev bayırda dedim. Kalp ameliyatı oldum yapmayın derken gittim eve. Ev telefonu çaldı, açtım telefonu. ’Geldin mi Dursun amca’ dediler. Soluklandım su içtim. Gelini ve torunu susturdum. Güneş hanım kim diye sordular, eşimin ismini. Onu telefona istediler. ALS hastası olduğu için veremem dedim. Onları oyuna getirmek için çıktım evden ama şarjım bitti. Bankaya gittiğimde kağıda yazı yazdım, operasyonu takip edin dedim. Onlar da işlem yapar gibi yapıp poşetin içerisinde para gibi kağıtları doldurdular. Adamlara poşeti vermek için cadde üzerinde yürüdüm ama yakalayamadım” dedi.
Mağdur Dursun Turan ile uzun uzun konuşan emniyet ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.