Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcılar Bu Kez Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Oldu

İstanbul’da yaşayan bir kişi, kendisini telefonla arayarak bir bankanın müşteri hizmetleri temsilcisi olduğunu söyleyen şahısların hesabına 9 bin 500 lira para yatırdı.Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yaşayan Abdulvahip B.’yi (46)...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da yaşayan bir kişi, kendisini telefonla arayarak bir bankanın müşteri hizmetleri temsilcisi olduğunu söyleyen şahısların hesabına 9 bin 500 lira para yatırdı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yaşayan Abdulvahip B.’yi (46) arayan bir kişi, özel bir bankanın müşteri hizmetleri temsilcisi olduğunu ve kredi kartında problem olduğunu söyleyerek internet bankacılığı hesabı açıp vereceği hesaba kredi kartındaki 9 bin 500 lirayı yatırmasını istedi. Tedirgin olan ve korkan vatandaş hemen müşteri temsilcisinin dediğini yaparak internetten verilen hesaba parayı yatırdı.
Abdulvahip B, parayı yatırdıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartındaki sorunun giderilip giderilmediğini sorduğunda kartında herhangi bir sorun olmadığı bildirildi. Bunun üzerine Abdulvahip B, "30 dakika önce beni aradınız problem olduğunu söylediniz ve ben internetten size para yatırdım" dedi.
Müşteri temsilcisinin dolandırıldığını, hemen polise başvurması gerektiğini söylemesi üzerine Abdulvahip B. İstanbul’da polise gitti. İstanbul polisi, paranın yattığı hesabı kontrol ettiğinde Adana’da olduğunu belirleyerek hemen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile irtibata geçti.
Para yatan hesabın Erkan K.’ya (25) ait olduğunu ve paranın ise İnönü Caddesi’nde bir banka şubesinin hesaba yatırıldığını belirleyen Adana polisi, banka önünde önlem aldı. Erhan K. ile Cemal C. (24) parayı çekmeye geldikleri sırada polis tarafından yakalandı.
Şüphelilerin alınan ifadesinde Hüseyin G. (21) isimli bir şahsın daha olayla ilgisi olduğu öğrenildi. Şahıslar sorgularında suçlamaları kabul etmedi.
İfadesi alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.