Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcılar Boş Durmuyor

Genel Sekreter Coşkun Öncel.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolandırıcılar Boş Durmuyor
Son zamanlarda Samsun Büyükşehir Belediyesi üst düzey bürokratlarının ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan dolandırıcılar bu kez de Genel Sekreter Coşkun Öncel’in ismi ve verdikleri sahte telefon numarasıyla iş adamları ve vatandaşların parasını dolandırmaya çalıştı.
ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ
Edinilen bilgiye göre, Samsun’da bazı vatandaşları ve iş adamlarını arayan dolandırıcılar kendilerini Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel’in sekreteri olarak tanıttı. Dolandırmak istedikleri vatandaşlara Coşkun Öncel’in bir toplantıda olduğunu ve kendileriyle görüşmek istediğini söyleyen sahte sekreter bir telefon numarası vererek bu telefondan Coşkun Öncel’in kendileri ile görüşmek istediğini ve aramalarını istedi. Sahte telefon numarasını arayanlar ise kendileri ile Coşkun Öncel olarak konuşan dolandırıcının ihtiyacı olan bir çocuk için yardım talebiyle karşılaştılar. Dolandırıcılık girişimi, Genel Sekreter Coşkun Öncel’i tanıyan ve gerçek telefonundan kendisini arayan vatandaşların durumu anlatmasıyla ortaya çıktı.
ÖNCEL: “VATANDAŞLARIMIZ ÇOK DİKKATLİ OLSUN”
Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, son zamanlarda özellikle belediye üst düzey bürokratlarının adı kullanılarak vatandaşları dolandırmaya çalışan bir şebekenin ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. Ne ben ne de belediyemizin herhangi bir yöneticisinin telefonla ya da mesaj, mektup, mail yoluyla hangi konu ile ilgili olursa olsun yardım, para, destek gibi talepleri olamaz. Biz her türlü yardımı gerek görüldüğü takdirde yasalarla belirlenmiş çerçevede ve yasal mevzuatlara uygun olarak belgelerle kanıtlanabilecek şekilde yapmaktayız. Her kimin adıyla olursa belediyemizden aranarak yardım, destek, ihtiyaç adı altında vatandaşlarımızdan talepte bulunan şahısların en kısa süre içerisinde bize bildirilmesi ve bu dolandırıcılara itibar edilmemesi çok önemlidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.