Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıdan Uyuşturucu İtirafı

Bursa’da kendisini polis olarak tanıtıp 17 bin liralık vurgun yapan şüpheli, her iş karşılığında yüzde 20 aldığını ve Şanlıurfa’daki kişilerin kendisini uyuşturucuya alıştırdığını iddia etti.Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolandırıcıdan Uyuşturucu İtirafı
Bursa’da kendisini polis olarak tanıtıp 17 bin liralık vurgun yapan şüpheli, her iş karşılığında yüzde 20 aldığını ve Şanlıurfa’daki kişilerin kendisini uyuşturucuya alıştırdığını iddia etti.
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’nde ikamet eden H.E.’yi (54) tanımadığı bir numara aradı. Kendisini polis olarak tanıtan şahıs, H.E.’ye, “Banka hesabının terör örgütü tarafından kullanılıyor. Evdeki ve banka hesabındaki paralar ile değerli eşyaları senin evine gelecek kişiye ver” dedi.
Bunun üzerine şüpheliye inanan H.E., bankaya giderek 10 bin lira parasını çekti. H.E., daha sonra evine gelen şahsa 10 bin lira, 23 gram bilezik ve inci kolyeyi verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan H.E., polise müracaat etti.
KREDİ ÇEKTİ, PARAYI DOLANDIRICIYA VERDİ
Merkez Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi’nde oturan A.D.’yi (75) de arayan şüpheli, aynı yöntemle para istedi. Bunun üzerine bankaya giden A.D., 6 bin 900 lira kredi çekti. İkametine gelen şahsa parayı veren A.D., bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak polisi aradı.
YÜZDE 20’YE ÇALIŞIYORMUŞ
Olay yerine giden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.D.’nin evinin bulunduğu sokaktan eşkale uyan bir şüphelinin çıktığı gördü. Bunun üzerine şahsı takibe alan ekipler, metroya binmek isterken şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli V.İ.’nin (20) üzerinden A.D.’den aldığı aldığı 6 bin 900 lira para bulundu. Emniyetteki ifadesinde dolandırıcılık olayı yaptığını kabul eden şüpheli, bu iş için yüzde 20 pay aldığını ve Şanlıurfa’daki kişilerin kendisini uyuşturucuya alıştırdığını iddia etti.
Şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.