Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’daki Operasyon Kapsamı Genişletildi

Diyarbakır’ın 5 ilçesine bağlı 25 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan büyük operasyon devam ederken, 2 bölge daha yasaklı hale getirildi.Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın 5 ilçesine bağlı 25 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan büyük operasyon devam ederken, 2 bölge daha yasaklı hale getirildi.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının kapsamın genişletildiği belirtildi. Valilik açıklamasında, “Kulp ilçesi kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Şenyayla ve Billurderesi’ne operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgeler olan Kulp ilçesine bağlı Alaca köyü Şenyayla ve Billurderesi bölgelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 22 Haziran 2016 Çarşamba günü saat:12.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.
PKK KAMPI DA YASAK BÖLGELER ARASINDA
Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri kırsalında bulunan 25 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. buna ilave olarak güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’nın yurt içindeki önemli kamplarından biri olan Şenyayla’da da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kamp, 1996 yılına kadar terör örgütünün ikinci adamı olarak bilinen Parmaksız Zeki kod adlı Şemdin Sakık tarafından uzun yıllar karargah olarak kullanılmıştı. Diyarbakır Kulp ilçesi sınırlarında bulunan ve Kulp, Muş ile Bingöl’ün Solhan ilçesine sınır olan kamp, terör örgütünün yurt içindeki önemli kamplarından biri olarak biliniyor. Sokağa çıkma yasağının ilk defa bir terör kampını kapsaması operasyonun büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Yasağın kapsamının genişletilmesi ise yasaklı bölgelerden teröristlerin Şenyayla dağlarına kaçma ihtimaline karşı alınmış bir karar olarak değerlendirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.