Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’daki Olaylarda 11 Polis Yaralandı

Diyarbakır’da Mısır’daki idam kararlarını protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz yürüyüş nedeniyle çıkan olaylarda 11 polis yaralandı.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Mısır’da Muhammed Mursi İsa El...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da Mısır’daki idam kararlarını protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz yürüyüş nedeniyle çıkan olaylarda 11 polis yaralandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Mısır’da Muhammed Mursi İsa El Eyyat’a verilen idam kararını protesto etmek için Ulu Cami’de kılınan cuma namazının ardından bazı STK’ların yasal gerekleri yerine getirmeden protesto gösterilerinde bulunacakları ve yürüyüş yapacaklarına dair duyum alınması üzerine güvenlik güçlerince tedbir alındığı belirtildi. Açıklamada, "Grubun, cami çıkışında Mısır’daki durumu protesto etmek için yürümek istedikleri ve Dağkapı Meydanı’nda basın açıklaması yapacakları konusunda müzakere devam ederken aniden yürüyüşe başlayan kalabalığın içerisinde bir grubun güvenlik güçlerine taş, sopa ve sandalyelerle saldırması üzerine gruba orantılı bir şekilde müdahalede bulunulmuştur. Çıkan olaylarda toplam 11 polis çeşitli yerlerinden hafif yaralanmış, kamuya ait ve özel araçlar zarar görmüş olup yapılan müdahale sonrası kamu düzeni tesis edilmiştir" denildi.
Öte yandan yaşanan olaylara ilişkin, provoke eden ve araçlara zarar veren şahıslara yönelik tahkikata başlanıldığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.