Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da yola tuzaklanmış EYP ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan çalışmada, yol kenarına tuzaklanmış 2 adet jelikan bidon içerisinde, çivi ile güçlendirilmiş yaklaşık 100 kilogram amonyum nitratla yapılmış el yapımı patlayıcı bulunarak, kontrollü...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan çalışmada, yol kenarına tuzaklanmış 2 adet jelikan bidon içerisinde, çivi ile güçlendirilmiş yaklaşık 100 kilogram amonyum nitratla yapılmış el yapımı patlayıcı bulunarak, kontrollü bir şekilde imha edildi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı tarafından öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve EYP araması esnasında; Hani İlçesi Diyarbakır Bingöl karayolu Pınar Mahallesi’nde bulunan karayolunun kenarına gömülü vaziyette 2 adet jelikan bidon içerisinde çivi ile güçlendirilmiş yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat, EYP tespit edilmiştir. EYP’nin bulunduğu bölgeden, araziye ağaçlık alana doğru giden 500 metre kablo bu kabloya bağlı patlatmaya hazır halde pil bloğu ve telsizli ateşleme düzeneği bulunmuş ve tespit edilen EYP Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.