Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da yasa dışı silah tamirciliği yapanlara operasyon

Diyarbakır’da yasa dışı silah tamirciliği yaparak, kurusıkı silahların namlusunu değiştiren şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat ile silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da yasa dışı silah tamirciliği yapanlara operasyon
Diyarbakır’da yasa dışı silah tamirciliği yaparak, kurusıkı silahların namlusunu değiştiren şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat ile silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yasa dışı silah tamirciliği yaparak kurusıkı diye tabir edilen tabancaların namlusunu değiştirmek sureti ile 6136 Sayılı Kanun Maddesine tabi silahlara dönüştürülerek satıldığı şeklinde gelen istihbari bilgiler doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Doğukarakoç köyüne operasyon düzenlenmiştir. Operasyonda, bir karavan içerisinde yapılan aramalarda, 1 adet av tüfeği, 2 adet tabanca, 16 adet av tüfeği fişeği, 34 adet tabanca fişeği,10 adet tabanca sürgüsü, 3 adet sürgüsü olmayan tabanca, 19 adet tabanca şarjörü, 8 adet av tüfeği kartuşu, 6 adet tabanca gövdesi, 1 adet tabanca namlusu, 2 adet uzun namlulu silah fişeği, 9 adet metal numaratör, silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile 15 bin 400 TL ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonla ilgili bir şüpheli şahıs yakalanmış 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçu kapsamında adli tahkikata başlanmıştır. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.