Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da ’Pos Tefeciliği’ Operasyonu

Diyarbakır’da pos makineleri ile tefecilik yaptığı belirlenen iş yerlerine yönelik düzenlenen ’Pos tefeciliği’ operasyonunda 29 ayrı şahsa ait kredi kartı, 10 adet pos cihazı ve 192 bin 745 lira nakit para ele geçirildi.Diyarbakır Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da pos makineleri ile tefecilik yaptığı belirlenen iş yerlerine yönelik düzenlenen ’Pos tefeciliği’ operasyonunda 29 ayrı şahsa ait kredi kartı, 10 adet pos cihazı ve 192 bin 745 lira nakit para ele geçirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ’Pos tefeciliği’ suçuna yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda Ulu Camii civarında ve Ofis semtinde bulunan altın, gümüş ve telefon aksesuarı satışı üzerine faaliyet gösteren 5 iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda farklı firma ya da şahıs işletmelerine ait 10 adet pos cihazı, farklı şahıslar adına 29 adet kredi kartı, çok sayıda pos cihazı çıktısı, suçta kullanıldığı değerlendirilen 192 bin 745 TL nakit para ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "İş yeri yetkilisi ve çalışanı olan 3 şahıs hakkında ’Tefecilik, 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet ile 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununa Muhalefet’ suçlarından yasal işlem yapılmıştır" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.