Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da Karakola Patlayıcı Madde Atan Şahıs Tutuklandı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü binasına el yapımı patlayıcı madde atan bir şahıs, polis ekiplerinin operasyonel çalışması sonucu beraberinde çok sayıda patlayıcı madde ile yakalandı. 19 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü binasına el yapımı patlayıcı madde atan bir şahıs, polis ekiplerinin operasyonel çalışması sonucu beraberinde çok sayıda patlayıcı madde ile yakalandı. 19 yaşındaki şahsın, terör örgütüne üye olmaktan kaydının olduğu öğrenilirken, zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre olay, 21 Temmuz’da Yenişehir ilçesi Asayiş Şube Müdürlüğü’nde meydana geldi. Saat 15.00 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü’nde keşif yapan 19 yaşındaki B.K., hazırladığı el yapımı patlayıcıyı çıkardı. Polis ekiplerinin nöbet değişimi sırasını fırsat bilen B.K., çıkardığı el yapımı patlayıcıyı polis ekiplerinin bulunduğu binaya attı. Patlayıcı maddeyi atan B.K., daha sonra uzaklaşarak gözden kayboldu. Ekipler, bölgede bulunan mobeseleri inceleyerek şahsın yakalanması için çalışma başlattı.
TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLDUĞU VE EĞİTİM ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Asayiş Şube Müdürlüğü binasına patlayıcı madde atanın B.K. olduğunu tespit etti. Yapılan araştırma sonucunda şahsın terör örgütüne üye olduğu ortaya çıktı. B.K.’nın daha önceden el yapımı patlayıcı madde yaptığı ve eğitim aldığı polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu öğrenildi. Olayın ardından şahsı tespit eden Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, B.K.’yı ikamet ettiği Şehit Mahallesi’nde yakalayarak ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.
Polis ekipleri tarafından yakalanan şahsın, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.