Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da 659 kişiye adli işlem yapıldı

Diyarbakır’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, 659 kişi hakkında adli işlem yapıldı.Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte FETÖ/PDY’ye...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, 659 kişi hakkında adli işlem yapıldı.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte FETÖ/PDY’ye yönelik çalışmalar yapıldığı belirtilerek, “Askeri kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda toplam 244 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 24’ü tutuklanmış, 32’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 42 kişi halen gözaltında bulunmaktadır ve 146 kişi de serbest bırakılmıştır. Emniyet kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda 83 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 44’ü tutuklanmış, 36’sı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. 2 kişi halen gözaltında bulunmakta ve 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Adliye ve İnfaz Kurumunda yapılan çalışmalarda 70 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 37’si tutuklanmış, 12’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır, 21 kişi ise halen gözaltında tutulmaya devam edilmektedir” denildi.
Bütün kurumlarda operasyon yapıldı
Dicle Üniversitesi’ne yönelik yapılan çalışmalarda toplam 56 kişi hakkında işlem yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bu kişilerden 9’u tutuklanmış, 30’u adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır, 7 personel hala gözaltında tutulmakta ve 10 personel ise serbest bırakılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 25 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 22’si halen gözaltında tutulmaktadır, 1 kişi serbest bırakılmış, 1 kişi tutuklanmış, 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Dernekler Müdürlüğü’nden hakkında gözaltı kararı bulunan 12 kişi, Defterdarlıkta 3 kişi, avukatlara yönelik yürütülen çalışmalarda 1 avukat, mülki idare amirlerinden 2 kaymakam halen gözaltında tutulmaktadır. İlimizde faaliyet sürdüren iş adamları ve esnafa yönelik olarak ise 12 kişi hakkında işlem yapılmış olup bu 12 kişiden 10’u halen gözaltında bulunmaktadır, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yürütülen çalışmalar kapsamında 8 sivil vatandaş hakkında işlem yapılmış, bunlardan 1’i tutuklanmış, 1’i adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 6’sı ise halen gözaltında bulunmaktadır.
Ayrıca TCDD 5. Bölge Müdürlüğünden 1 personel, Karayolları Bölge Müdürlüğünden 1 personel, Orman İşletme Müdürlüğünden 1 personel, Devlet İstatistik Enstitüsünden 1 personel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 1 personel, hakkında gözaltı kararı çıkarılmış olup bu personellerin halen gözaltı işlemi sürmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu ve AFAD’dan 4 personel, bankalar ve PTT’den 3 personel, sağlık kurumlarından 4 personel, Vergi Denetim Kurumundan 1 personel, Başbakanlık eski çalışanı olan 1 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış olup bu personellerin halen gözaltı işlemi sürmektedir.
İlimiz ilçelerinde ise FETÖ/PDY mensuplarının yakalanmasına yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlarda yürütülen çalışmalarda ise toplam 125 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 21’i tutuklanmış, 54 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 39 kişinin halen gözaltı süresi devam etmektedir. 11 kişi ise serbest bırakılmıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.