Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da 500 Polisle Dev Huzur Operasyonu Yapıldı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürü Adnan Taşdan’ın da katıldığı 500 polisle dev huzur ve güven operasyonu yapıldı. Vatandaşların büyük memnuniyet duyduğu operasyonda polisler, çocukların yakın ilgisi ile karşılaştı.Merkez...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 00:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürü Adnan Taşdan’ın da katıldığı 500 polisle dev huzur ve güven operasyonu yapıldı. Vatandaşların büyük memnuniyet duyduğu operasyonda polisler, çocukların yakın ilgisi ile karşılaştı.
Merkez ilçelerden biri olan Bağlar’da Diyarbakır polisi 500 polisin katılımıyla dev huzur ve güven operasyonu gerçekleştirdi. Bağlar ilçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan TEM,KOM, Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele Şubeleri ve çeşitli birimlerden oluşan güvenlik güçleri, zırhlı araçlar eşliğinde ilçenin Dörtyol semtine geldi. Aralarında Emniyet Müdürü Adnan Taşdan’ın da olduğu polis grubuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Buradaki kıraathanelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Taşdan, çevredekilerin sorunlarını dinleyerek taleplerini not aldı. Esnaf ziyareti de yapan Taşdan, burada vatandaşlarla sohbet etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçenin 6 ayrı noktasında güvenlik noktası kurularak operasyon başladı. Özel harekat polislerinden oluşan gruplar, metruk binalar, kıraathaneler, araçlar ve sokaklarda şüpheli şahısların üst aramasını ve GBT sorgusunu yaptı.
“AMAÇ İNSANLAR DAHA HUZURLU VE GÜVENLİ OLSUN”
Ziyaret sonrası açıklama yapan Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, bugün Kaynartepe Mahallesi’nde huzur uygulaması yaptıklarını ve 500 civarında personelin bu operasyona katıldığını söyledi. Taşdan,“Kaynartepe’de terör örgütü mensupları barikat kurup çukur açmak suretiyle buranın huzurunu bozmuşlardı. Kısa sürede müdahale edip burayı temizledik. Kaynartepe ve Bağlar ilçesi Türkiye’de en fazla nüfus yoğunluğunun olduğu mahallerden biridir. Buranın kendine has sorunları vardır. Uyuşturucu ile mücadele önemli bir teşkil eden mahalledir. Terör, narkotik ve asayiş birimlerinden oluşan 500 kişi burada huzur operasyonu yapacak. Amaç insanlar daha huzurlu ve güvenli olsun. Olaylar azalmaya başladıktan sonra çok sayıda ihbar alıyoruz” dedi.
“VATANDAŞLAR HUZUR İSTİYOR”
Buradaki vatandaşların huzur istediklerini aktaran Taşdan, çok sıkıntı çektiklerini ve halen bunların sürdüğünü ifade etti. Taşdan,“ Asayiş konusunda burayı huzurlu hale getireceğiz. Çok sayıda ekiple buradayız. Yeni bölgeler oluşturduk. Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde üs bölgemiz mevcut. Polis merkezlerimizin yanı sıra bazı okullarda eğitim bittikten sonra o alanda duruyorlar. Çevre sokaklarda uygulama yapıyorlar. Buradaki amacımız Kaynartepe Mahallesi ve Bağlar halkının daha huzurlu bir süreç geçirmesidir” diye konuştu.
İHA mikrofonlarına konuşan vatandaşlar ise buradaki huzur operasyonundan memnun olduklarını ve burada güvenin sağlandığını söylediler.
İlçede ayrıca 15 Mart’ta sokaklarda teröristler tarafından barikatlar kurulmuş ve çok sayıda vatandaşın aracı yakılmış, güvenlik güçlerinin müdahalesi ile bir hafta süren operasyonlar çerçevesinde ilçe güvenli hale getirilmişti.
İlçede, operasyonların sabah saatlerine kadar süreceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.