Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da 300 Kilogram Eyp İmha Edildi

Diyarbakır’da bir menfeze tuzaklanan ve 300 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, imha edildi.Valilik tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından mayın ve EYP araması esnasında Bismil-Savur...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da 300 Kilogram Eyp İmha Edildi
Diyarbakır’da bir menfeze tuzaklanan ve 300 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, imha edildi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından mayın ve EYP araması esnasında Bismil-Savur karayolu üzerinde bulunan Aralık Mahallesi mevkiinde yapılan kontrolde yol kenarında menfez içine yerleştirilmiş vaziyette 300 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanmış aktif halde EYP düzeneği, 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, 16 adet birleştirilmiş pil bloğu, 1 adet uzaktan ateşleme amaçlı telsiz, 1 adet devre kartı ele geçirildiği belirtildi.
EYP düzeneği yola zarar vermemek ve vatandaşların ulaşımına engel olmamak amacıyla Patlayıcı Madde İmha timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinden alınarak boş bir arazide patlatılarak imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.