Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da 108 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da darbe girişimi soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 108 hakim, savcı, asker, polis ve öğretim görevlisi tutuklandı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturmalara...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da darbe girişimi soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 108 hakim, savcı, asker, polis ve öğretim görevlisi tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturmalara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 72 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, bunlardan 41’nin tutuklandığı, 12’si hakkında adli kontrol hükümlerini uygulandığı, 19’u hakkında yakalama kararı çıkartıldığı bildirildi. Bir avukat hakkında da adli kontrol kararı uygulandığı kaydedildi.
27 asker tutuklandı
Açıklamada, aralarında korgeneral, tümgeneral, tuğgeneral, albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen rütbesindeki subaylar, astsubaylar ile hakim ve savcıların da bulunduğu 244 askeri personel hakkında soruşturma yürütüldüğüne dikkat çekilerek, “27 kişi tutuklanmış, 31 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş, 144 kişi başsavcılığımızca adli işlemleri sonrası serbest bırakılmış, 39 kişi ise halen gözaltında bulunmakta ve adli işlemleri devam etmekte olup, 5 kişi hakkında gözaltına alınması kararı verilmiştir” denildi.
39 polis tutuklandı
Aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri, baş komiser ve komiser rütbesinde olanlar ile polis memurlarının bulunduğu 86 emniyet görevlisi hakkında soruşturma yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, “39 kişi tutuklanmış, 18 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş, 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış. 3 kişi ise halen gözaltında bulunmakta ve adli işlemlerine devam edilmekte olup, 7 kişi hakkında gözaltına alınması kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Dicle Üniversitesi’nde görevli 56 kişi hakkında da çalışma yapıldığı bildirilerek, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın tutuklandığı, 55 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildiği kaydedildi.
Açıklamada, 2 kaymakamla ilgili adli işlemlerin devam ettiğine de yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.