Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu Gözaltına Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile yakalama kararı bulunan ve sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile yakalama kararı bulunan ve sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çerkezoğlu, eleştirilerinin siyasi olduğunu iddia ederek, bundan sonra da eleştirilerine devam edeceğini söyledi.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile yakalama kararı bulunduğu belirtilen ve bunun üzerine gözaltına alınan Çerkezoğlu, Anadolu Adalet Sarayı’na getirilerek savcıya ifade verdi. İfadenin ardından serbest bırakılan Çerkezoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Sabah erken saatte 31 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğim suçlaması ile hakkımda bir yakalama kararı çıkartılmış. Ve bununla ilgili gözaltına alındım sabah erken saatlerde. O yüzden savcılığa geldim. Biraz önce de Diyarbakır’daki dosya ile bilgilerime ulaştım. İfademizi verdik yakalama kararı kaldırıldı” dedi.
Yapılan konuşmanın basın toplantısında olduğunu belirten Çerkezoğlu, “Söz konusu basın toplantısı, 31 Ağustos 2015 tarihinde 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra, sağlık meslek örgütleri, diğer kitle örgütleri olarak Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde yaptığımız basın toplantısıydı. Biz de yüz binlerce üyesi olan bir sendikanın genel başkanı olarak süreçle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık” şeklinde konuştu. Eleştirilerinin siyasi olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, “Türkiye’yi yönetenlere başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi olarak eleştirilerimizi yaptık, yapmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.Cumhurbaşkanına hakaretten açılmış başka davalarım da var. Bu dava ile ilgili bana ulaşan bir tebligat olmamasına rağmen yakalama kararı çıkarılması bizim için düşündürücü. Sonuç olarak ifadeyi verdik ve buradayız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.