Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinlenme tesisine park ettiği saman yüklü TIR alev alev yandı

Sakarya TEM Otoyolu Alancuma mevkiinde bulunan bir dinlenme tesisinde park halindeki saman yüklü TIR, bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Sürücüsünün çekici kısmını son anda kurtardığı TIR’ın saman yüklü dorsesi, samanlarla birlikte alevlere...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 03:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 03:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dinlenme tesisine park ettiği saman yüklü TIR alev alev yandı
Sakarya TEM Otoyolu Alancuma mevkiinde bulunan bir dinlenme tesisinde park halindeki saman yüklü TIR, bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Sürücüsünün çekici kısmını son anda kurtardığı TIR’ın saman yüklü dorsesi, samanlarla birlikte alevlere teslim oldu.
Edinilen bilgiye göre olay 00.30 sıralarında meydana geldi. Çorlu’dan Bartın’a giden Remzi Muzaffer (44) idaresindeki 74 BP 431 çekici plakalı saman yüklü olan TIR, mola için TEM Otoyolu Alancuma mevkiinde bir dinlenme tesisine çekildi. TIR sahibi ve sürücüsü Remzi Muzaffer ile ortağı Mehmet Emin Tüzün (44), park ettikleri TIR’ın etrafını kontrol ederek tesis yemekhanesine geçti. Burada yemek yiyen Muzaffer ve Tüzün, TIRlarının yandığı haberi üzerine hemen dışarı çıkarak TIR’ın çekici kısmını, dorseden ayırdı. Üzerinde 16 ton saman bulunan 74 BP 992 plakalı dorse, bilinmeyen bir nedenle üzerindeki samanların alev alması sonucu samanlarla birlikte alevlere teslim oldu. Bu esnada saman yüklü TIR’ın yanında park halinde bulunan ve Özbekistan’a kimyasal hammadde götüren 33 FY 672 plakalı TIR’ın da dorsesi kısmen yandı. Sürücüsü Fereç Arı (44) tarafından saman yüklü TIR’ın yanından uzaklaştırılan kimyasal hammadde yüklü TIR tamamen yanmaktan son anda kurtarıldı. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, saman yüklü TIR’a müdahale ederek yangını kontrol altına almayı başardı.
Öte yandan, TIR’larının kasten yakıldığını savunan sürücü Remzi Muzaffer ve ortağı Tüzün, tesis sahiplerinin de kendilerine sahip çıkmadıklarını iddia ederek şunları söyledi: “Biz güvenli olduğu için tesiste mola verdik. Ama TIR’ımız tesiste yandı. Biz TIR’ı park ettikten sonra etrafını ve yükü kontrol ettik. Hiçbir şey yoktu. Zaten üzeri branda kaplıydı. Ne olduysa biz içeri girdikten sonra oldu.” Araçlarının kasten yakıldığını iddia eden TIR sürücüsü Remzi Muzaffer, TIR’ın dorse ve tekerlerinde herhangi bir yanma yokken, arka taraftan samanların tutuştuğunu söyleyerek “Samanlar arkadan tutuşmuş. Yangını görenler bize haber verdiler. Hemen çıkıp baktık. Benim arabamı bile bile yakmışlar. Bunu herkes bilsin. Benim zararımı kim karşılayacak? Tesise girdiğimiz yarım saat olmuştu. Yarım saatte adamlar gelip tesiste arabamı yaktılar. Kimin yaktığını bilmiyoruz. Çekicimi kurtardım. Ya bana bir şey olsaydı? Burada bir sürü vatandaş var, ya onlara bir şey olsaydı, ne olacaktı?” şeklinde konuştu.
Yanan TIR’ın ortağı olduğunu belirten Mehmet Emin Tüzün de, araçlarının tesis içerisinde yandığı için tesis yetkililerinin sorumlu olduğunu, ancak kendileriyle ilgilenmediğini iddia erek şunları söyledi: “Yemek yemek için bu tesise geldim. Arabayı park ettik, yemek yerken arabamız yandı. Burada ne sorumlu var, ne de sahip çıkan. Malımın zararını kim ödeyecek? Böyle bir tesise biz arabamızı güvenli diye koyuyoruz, ne güvenlik var, ne bir şey var. Kimse sahip çıkmıyor. Arabam yandı, büyük zararım var.” Tesisin güvenlik kamera kayıtlarını incelemek istediğini, ancak tesis yetkililerinin kendisini geçiştirdiğini iddia eden Tüzün, “Tesis yetkililerine kamera kayıtlarına bakabilir miyiz diyorum, orayı göstermediğini söylüyorlar, geçmiş olsun bile demiyorlar.” dedi.
Tüzün, yangının kendilerine haber verildiği zaman dışarı çıktıklarında, TIR’ın arka tarafından uzun saçlı bir erkeğin koşarak uzaklaştığını iddia ederken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.