Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dink Cinayetinde 9 Şüpheli Tutuklama İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada 9 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada 9 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturmada 4’ü aynı soruşturmadan tutuklu 9 şüpheli, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Şube Müdür Yardımcıları Bülent Demirel ve Osman Gülbel, eski C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, eski EGM İstihbarat Dairesi Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar ve polis memurları Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım", "resmi belgede sahtecilik", "resmi belgenin yok edilmesi ve gizlenmesi" ve "görevi kötüye kullanma suçları"ndan gözaltı kararı çıkarılmıştı. Savcılık ayrıca bu soruşturmadan tutuklu eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet Müdürü Ercan Demir, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit’i de benzer suçlardan ek ifade vermeleri için adliyeye çağırmıştı.
Bugün sabah saatlerinde emniyetteki işlemleri tamamlanan Faruk Sarı, Osman Gülbel, Yılmaz Angın, Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet Müdürü Ercan Demir, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit ise cezaevinden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.
GÖZALTINA ALINAN 5 ŞÜPHELİYE “TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRMEYE YARDIM” SUÇLAMASI
Savcılık, haklarında gözaltı kararı çıkarılan Faruk Sarı, Osman Gülbel, Yılmaz Angın, Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya’yı “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” ve “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Savcılık, aynı dosyada başka suçtan tutuklu Ramazan Akyürek, Muhittin Zenit, Ercan Demir ve Özkan Mumcu’yu ise “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Şüphelilerin İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorguları devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.