Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dink cinayeti soruşturmasında Ergün Yorulmaz tutuklandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ergün Yorulmaz hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ergün Yorulmaz hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ergün Yorulmaz, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi.
Sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Yorulmaz, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde hakkındaki suçlamaları reddeden Yorulmaz, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dinç ve Bozca tutuklanmıştı
Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla 27 kişi gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca tutuklanmıştı.
3 isim daha gözaltına alındı
Soruşturma ile ilgili olarak gözaltına alınan 25 şüphelinin ise İstanbul Terör Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor. Dink’in öldürülmesine ilişkin dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım gözaltına alındı. Öz, Acar ve Yıldırım’ın da gözaltına alınmasıyla birlikte emniyette sorgulanan şüpheli sayısı 28’e yükseldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.