Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dini Nikahlı Eşini Bıçakla Öldüren Zanlı Tutuklandı

Konya’da, üç çocuk annesi dini nikahlı eşini bıçakla öldüren zanlı, çocuklarını Aydın’da bulunan yakınlarına bıraktıktan sonra jandarmaya teslim oldu. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Olay, üç gün önce merkez Meram...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da, üç çocuk annesi dini nikahlı eşini bıçakla öldüren zanlı, çocuklarını Aydın’da bulunan yakınlarına bıraktıktan sonra jandarmaya teslim oldu. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, üç gün önce merkez Meram ilçesi Sahipata mahallesinde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, üç çocuk annesi Elveda Battal (33) ile Hikmet İ. (55)’nin birlikte yaşadığı daireden kavga seslerini duyan komşuları, ertesi gün anne ve çocukların evden çıkmaması üzerine durumdan şüphelenerek polise haber verdi. Eve gelen polis kapıyı açan olmayınca çilingir yardımıyla daireye girdi. Polis, Elveda Battal’ı banyoda 4 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak buldu.
ÇOCUKLARINI YAKINLARINA BIRAKIP TESLİM OLDU
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Elveda Battal’ın öldürülmesiyle ilgili cinayeti işlemiş olabileceği şüphesiyle 3 çocuğuyla birlikte kayıplara karışan dini nikahlı eşi Hikmet İ.’yi aramaya başladı. Olaydan sonraki gün çocuklarıyla birlikte memleketi Aydın’daki yakınlarının yanına giden Hikmet İ.’nin çocuklarını akrabalarına bıraktıktan sonra Çine İlçe Jandarma Karakoluna giderek teslim olduğu haberi geldi. Aydın’a giden polis ekibi, Hikmet İ.’yi Konya’ya getirdi.
ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BABA OCAĞINA GİTTİ
13 yıldır birlikte yaşadığı Elveda Battal ile 3 yıl önce memleketi Aydın’dan Konya’ya gelerek yaşamaya başlayan Hikmet İ.’nin Aydın’da da resmi nikahlı eşinden 8 çocuğu olduğu ortaya çıktı. Cinayet zanlısının geçmişte bir süre konsomatrislik yapan Elveda Battal’a zaman zaman şiddet uyguladığı öne sürüldü. Bu sebeple genç kadının 6 ay önce Ilgın ilçesindeki baba ocağına döndüğü öğrenildi. Hikmet İ., evi terk eden eşini almak için babasının evine gittiği sırada çıkan tartışmada kadının kardeşi B.B.’yi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle cezaevine girdiği ortaya çıktı. Dini nikahlı eşi cezaevindeyken ailesiyle de arası açılan genç kadının, önceden tanıdığı Abdullah İ. ile kalmaya başladığı iddia edildi.
ÇOCUKLAR GÖRMESİN DİYE CESEDİ BANYOYA TAŞIMIŞ
Hikmet İ.’nin bir süre kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra Elveda Battal ile yeniden birlikte yaşamak istediği, genç kadını ve Abdullah İ.’yi tehdit ettiği, Abdullah İ.’nin de bunun üzerine arkadaşlarıyla birlikte Hikmet İ.’yi darp ettiği ileri sürüldü. Olayın ardından Abdullah İ.’nin Hikmet İ’yi gasp suçundan cezaevine girdiği öğrenildi. Abdullah İ’nin cezaevine girmesi ve ailesiyle de arasının açık olması nedeniyle Elveda Battal, yeniden 3 çocuğunun babası Hikmet İ.’nin yanına döndü. Üç gün önce Hikmet İ., Aydın’a dönelim teklifini reddeden Elveda Battal’ı çıkan tartışma sonrası bıçakla öldürdü. Cinayetin ardından Hikmet İ., kapının önünde oynayan çocukları görmesin diye cesedi banyoya taşıdı, çocuklarını da alıp memleketi Aydın’a gitti. Burada yaşayan akrabalarına çocuklarını bıraktıktan sonra jandarmaya teslim olan cinayet zanlısı, Konya Cinayet Büro polisleri tarafından Konya’ya getirildi. Sorgusunda suçunu itiraf eden Hikmet İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.