Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilek Doğan’ın Ailesi Ve Avukatı Mahkeme Sonrası Açıklama Yaptı

Sarıyer’de terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin görülen davanın ertelenmesinin ardından Doğan’ın annesi, babası ve dava avukatı...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıyer’de terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin görülen davanın ertelenmesinin ardından Doğan’ın annesi, babası ve dava avukatı açıklama yaptı.
Sarıyer’de terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin görülen dava 30 Mayıs’a ertelendi. Davanın ertelenmesinin ardından Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, annesi Aysel Doğan ve davanın avukatı Oya Aslan adliye çıkışında açıklama yaptı.
Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, “2. celsede görülen bu davada biz zaten adalet beklemiyoruz. Çünkü adamın savunmaları falan, bizim geçen celsede 300’e yakın bir avukatımız vardı. Avukatların talepleri reddedildi ve tutuklanmadı. Bugünkü celsede bir takım bahanelerden dolayı davaya gizlilik kararı getirildi. Yani davaya müdahillerden başka herhangi bir kişilerin alınmayacağı, kapı ardında sadece kendileri karar verecekler. Zaten dosyada avukatlarımızın da belirttiği gibi hakimin sıralamış olduğu şeylere göre adama farklı bir ceza verilmeyecek. Adam da ortada yok, kaçmış da olabilir. Avukatlarımızın adamın gelmeme gerekçesini sordular onu da sunmadılar. Durum bundan ibaret, davada 30 Mayıs’a atıldı" dedi.
Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan ise “Hiçbir şey yapmadıkları gibi çocuklarımı avukatlarla birlikte gözaltına aldılar. Kızım gittiğiyle kaldı hiç umudum yok. Hiç umurlarında değiller, bizi bile dinlemiyorlar” ifadelerini kullandı.
Doğan ailesinin avukatlarından Oya Aslan ise mahkemenin hazır bir kararı olduğunu iddia ederek, "Bugün izin verseydik mahkeme karar verecekti, hazır bir kararı var, öyle anlaşılıyor. Bizim taleplerimiz var. Taleplerin başında olay yerinde keşif yapılması, tanıkların dinlenmesi, idari soruşturmanın getirilmesi yönünde. Mahkeme bunları beklemeksizin karar verecek durumda. Bu da aslında tutukluluk kararı verilmemesi, yine dosyayı bitirmeye çalışması taraflı olduğunun göstergesi. Kapalılık kararı verdi kardeşinin tepkisi üzerine. Kardeşi hem tutuklama kararı verilmemesi, hem de mahkemede sanık avukatının rahatlığı nedeniyle bugün tepkisini dile getirdi. Tepkisini aşırı da dile getirmiş olabilir, bunun bir önemi yok. Mahkeme bunu anlamak zorunda. Ya kişiyi tutuklamak zorundaydı, ya da tepkileri hoş karşılamak durumunda” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.