Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilek Doğan Duruşması Öncesi Adliyede Yoğun Güvenlik Önlemi

İstanbul Sarıyer’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görülecek. İstanbul 12’inci Ağır...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Sarıyer’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görülecek. İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşma öncesi adliye içince ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.
İstanbul Sarıyer’de DHKP-C’ye yönelik terör operasyonu sırasında baskın yapılan bir evde Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin olarak polis memuru Y.M. hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan dava açılmıştı. İstanbul 12’inci ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması bugün yapılacak. Duruşma için adliye içi ve dışında çok sayıda polis görevlendirilirken, polis ve çevik kuvvet araçlarının konuşlandırıldığı adliye önündeki meydan ise bariyerlerle kapatıldı.
Davanın ilk duruşmasına girmek isteyen 100’e yakın avukatla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmış, içeride ve dışarıda eylemler gerçekleştirilmişti. Bugünkü duruşma öncesi de olası eylem ve protesto gösterilerine karşı adliyenin bütün girişlerinde sivil ve resmi kıyafetli polis memurları görevlendirildi.
Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/C’nin 10 Ağustos’ta ABD Başkonsolosluğu’na yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K’nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim’de Sarıyer’de düzenlenen operasyonda yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti. Doğan’ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında operasyona katılan polis memuru Y.M.’nin ifadesi alınmış ve tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Hakimlik, polis memuru Y.M.’nin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis memuru Y.M. hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Doğan’ın vurulmasından önce polis memuru Y.M. ile aralarında yaşanan sözlü tartışmanın diyaloglarına da iddianamede yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.