Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilek Doğan Davasında Duruşma Salonu Karıştı

Sarıyer’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında olay çıktı. Dilek Doğan’ın abisinin duruşma salonunda...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıyer’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında olay çıktı. Dilek Doğan’ın abisinin duruşma salonunda slogan atması üzerine ortalık karıştı. Abi Mazlum Doğan’ın güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartılması sırasında duruşma salonu kapısının kırıldığı görüldü.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık polis memuru Y.M. katılmazken, Dilek Doğan’ın ailesi ve avukatlar hazır bulundu. Duruşmada Doğan ailesinin avukatları, yapılan operasyon sırasındaki kamera kayıtlarının izlenmesini talep etti. Doğan ailesinin avukatları görüntüler izlenirken durdurarak yorumlar yaptı. Bu esnada Dilek Doğan’ın abisi Mazlum Doğan "katil polis hesap verecek" şeklinde duruşma salonunda bağırdı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri Mazlum Doğan’ı dışarı çıkarmak istedi ancak salondakiler izin vermedi. Mazlum Doğan "Adaleti ben sağlayacağım, onun çocuklarını da kendisini de öldüreceğim. Cinsiniz belli sizin. Geleceğim burayı başınıza yıkacağım" diye tehditler savurdu.
Daha sonra Mazlum Doğan, duruşma salonunda çıkarılmak istendi. Güvenlikçilerin Mazlum Doğan’ı dışarı çıkarması sırasında duruşma salonunun kapasının kırıldığı görüldü. Yaşanan olaylar üzerine mahkeme heyeti de salondan ayrıldı ve duruşmaya ara verildi. Tekrar başlayan duruşmada savcı, kamu görevlilerinin tehdit edilmesi nedeniyle duruşmanın kapalı olarak görülmesini talep etti. Duruşmanın kapalı görülmesine karar veren mahkeme heyeti, ara verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.