Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilek Doğan Davası Kapalı Oturumda Devam Ediyor

Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine kapalı oturumda devam ediliyor. Mahkeme, Doğan ailesinin avukatları...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine kapalı oturumda devam ediliyor. Mahkeme, Doğan ailesinin avukatları tarafından önceki celse çıkan olaylar nedeniyle verirken kapalılık kararının kaldırılması talebini reddetti. Adliye içinde pankart açan iki gösterici ise polis tarafından gözaltına alındı.
İstanbul Sarıyer’de DHKP-C’ye yönelik terör operasyonu sırasında baskın yapılan bir evde yaralanan ve kaldırıldığı hastaneden hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin olan polis memuru Y.M.’nin yargılanmasına devam ediliyor. İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı oturumda görülen duruşmaya sanık polis memuru Y.M. katılmadı. Y.M.’yi avukatı temsil ederken, Dilek Doğan’ın ailesi ve onlarca avukatta salonda hazır bulundu.
Duruşma için adliye içi ve dışında çok sayıda polis görevlendirilirken, polis araçlarının konuşlandırıldığı adliye önündeki meydan ise bariyerlerle kapatıldı.
Duruşmanın devam ettiği esnada, iki eylemci adliyenin ikinci katında pankart açtı. “Dilek Doğan ölümsüzdür” pankartı açan biri kadın iki eylemci gözaltına alındı. Duruşma taraf avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.
Mahkeme heyeti, bir önceki celse, duruşmaların güvenli şekilde yapılmasının mümkün olmaması ve mahkeme heyetinin tehdit edilmesi gerekçeleriyle davanın kapalı görülmesine hükmetmişti.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Dilek Doğan, terör örgütü DHKP-C’nin 10 Ağustos’ta ABD Başkonsolosluğu’na yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K’nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim’de Sarıyer’de düzenlenen operasyonda yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Doğan’ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan polis memuru Y.M.’nin ifadesi alınmış ve tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Hakimlik, polis memuru Y.M.’nin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis memuru Y.M. ‘nin "Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi" suçundan 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Doğan’ın vurulmasından önce polis memuru Y.M. ile aralarında yaşanan sözlü tartışmanın diyaloglarına da iddianamede yer verilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.