Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikili’ye 500 Mülteci Gelecek

Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması kapsamında Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gönderilecek olan 500 mülteci, yarın saat 11.30-12.00 arasında Türkiye’den kiralanan üç gemi ile Dikili Limanı’na getirilecek.Türkiye-AB...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması kapsamında Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gönderilecek olan 500 mülteci, yarın saat 11.30-12.00 arasında Türkiye’den kiralanan üç gemi ile Dikili Limanı’na getirilecek.
Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması nedeniyle Dikili Limanı’nda hareketli saatler yaşanıyor. Şu ana kadar Dikili Limanı’nda iki küçük çadır kurulurken, işçiler iki büyük çadır kurmaya başladı. Mültecileri getirecek olan üç gemiden birisinde 160, ikincisinde 240 ve üçüncüsünde 100 mülteci bulunacak. Dikili Limanı’na saat 11.30-12.00 arasında geleceği tahmin edilen teknelerden inen mülteciler, Dikili Limanı içerisine kurulan dört çadır içerisine yerleştirilecek. Mültecilerin, burada İzmir’den gelen doktorlar, psikologlar ve sosyal danışmanlar eşliğinde parmak izleri alınıp kayıtları yapıldıktan sonra otobüslerle Trakya’da bulunan ve Bosna Savaşı sırasında sığınmacılara tahsis edilen kampa gönderilecekleri öğrenildi. Avrupa’dan gelen birçok basın mensubu da mülteci gelişlerini yakından takip etmek için Dikili’de bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.