Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikili Halkı “Dikili’de Mülteci Kampı İstemiyoruz” Diyerek Miting Yaptı

Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşma gereğince göçmenlerin İzmir’in Dikili ilçesine getirilmesi haberi ile dünyanın ilgi odağı olan Dikili’de, halk, “Dikili’de mülteci kampı istemiyoruz” diye miting yaptı.Dikili Atatürk meydanında...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşma gereğince göçmenlerin İzmir’in Dikili ilçesine getirilmesi haberi ile dünyanın ilgi odağı olan Dikili’de, halk, “Dikili’de mülteci kampı istemiyoruz” diye miting yaptı.
Dikili Atatürk meydanında çevre ilçe ve mahalle sakinleri, sivil toplum kuruluşları, partilerin ilçe teşkilatı üyeleri ve Kaynarca mevkisindeki seralarda çalışan işçilerin gelmesiyle toplanan bine yakın kişi, Dikili’de mülteci kampı istemediklerini haykırdı.
Gösteride söz alan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun; mülteci kampıyla ilgili şunları söyledi: “Önce gelen duyumlarda Demirtaş mahallesi orman alanında bir mülteci kampı yapılacağı söylendi. Doğal olarak biz bunu duyunca yetkililere sorduk. Hiç birinden bu noktada bir cevap alamayınca şöyle bir açıklama yaptık; ’Dikili bir turizm kentidir, Dikili kamp için uygun yer değildir’. Düşünülüyorsa da düşünülmemelidir. Bunun üzerine vicdanımız sorgulandı. Oysa Dikili halkı bu işten bir yıldır mağdur. Ama Dikili halkı hiçbir zaman ’mağduruz’ demedi. Biz, bir yıldan beri okul çocuklarımızın servis otobüslerini göçmenlerin nakilleri için tahsis ettik. Çocuklarımız mağdur oldukları halde biz şikâyetçi olmadık. Vicdanımızı bu konuda kimse sorgulayamaz."
Tosun, şimdi de Kaynarca mevkisinde kamp yapılacak diye duyum aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Kaynarca mevkisinde sekiz yüz bin metrekare alana kamp yapılacağını öğrendik. Ama hiçbir bilgi alamadığımız gibi resmi bir bilgimiz yoktur. Bu yapılacağı söylenen kampta 20 bin kişi barındırılacağı sanılıyor. Dikili bunu kaldıramaz. Bunun içinde sivil toplum kuruluşları, tüm muhtarlarımız, site yöneticilerimiz ve ilçe parti yöneticileriyle bir toplantı yaptık, Dikili Platformunu oluşturduk.
Hedefimiz tektir; Dikili’de yaşayanlar olarak sığınmacı kampı istemiyoruz. Biz Dikili halkı olarak barıştan yana hümanizmi savunan bir halkız.
Biz yetkililerden şunu beklerdik: “Bir kent üzerinde karar verirken, kentin dinamiklerinden, kentin sivil toplum kuruluşlarından, o kentin muhtarlarından ve yerel yönetiminden bilgi alınmasını bekliyorduk.”
“SAYIN VALİMİZİ DİKİLİ’NİN YANINDA OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Başkan Mustafa Tosun, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Gelecek olan göçmenlerin sadece parmak izleri alınıp ve kayıtları yapılacaksa kamp alanlarına gerek yoktur, bu iş limanda yapılabilir.
Sayın valimiz ’Dikili’ye mülteci kampı yapılmayacak’ diyor. Eğer yapılırsa kendisini Dikili’ye yardıma davet ediyorum."
Konuşma sonunda toplanan halk olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.