Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Didim Ve Aydın Polisinden Terör Operasyonu

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Didim İlçe Emniyet Müdürlüğünce HDP ve ESP Didim İlçe örgütlerine operasyon düzenlendi. Yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyon kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Ezilenlerin Sosyalist...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Didim İlçe Emniyet Müdürlüğünce HDP ve ESP Didim İlçe örgütlerine operasyon düzenlendi. Yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyon kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ilçe binasında aramalar yapılıyor.
“Terör örgütü propagandası yapmak ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla HDP ve ESP Didim İlçe Örgütünün Atatürk Bulvarı üzerindeki bir iş hanının 4. katında bulunan parti merkezine bugün öğle saatlerinde operasyon gerçekleştirdi. Operasyonu Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk yönetirken, operasyona Aydın Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet Büro Amirliği ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli yaklaşık 300 polis katıldı. Operasyonda TOMA da bina önünde hazır bekletildi.
İLÇE ÖRGÜTLERİ KAPALI
Operasyon öncesinde Atatürk Bulvarı’nda trafiğe açık tüm yollar polis tarafından kapatılırken iş hanının etrafı çevik kuvvet polisi tarafından çevrildi. Saat 13.30 sıralarında operasyonun startı verildi. HDP ve ESP ilçe binalarının bulunduğu 4 kata kadar olan katlar polis tarafından gözetim altında tutulurken HDP ve ESP ilçe binasının kapalı olduğu görüldü.
BOŞ OFİSLERDE TERÖR YAZILARI
HDP ve ESP ilçe binalarının bulunduğu katta boş olan ofislerde yapılan incelemelerde ise katın belli yerlerinde terör örgütünü övücü afiş ve yazılara rastlandı.
HDP Didim İlçe Başkanı Fırat Güneş operasyonun duyulmasının ardından parti binasına gelirken, arama kararının gösterilmesinin ardından ilçe başkanının kapıyı açmasıyla aramalar başlatıldı. Siber Suçlarla Mücadele Büro amirliği personeli de ofisteki aramalara katıldı.
POLİSE DİRENEN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
“Terör örgütü propagandası yapmak ve suçluyu övmek” suçlamaları kapsamında yapılan operasyonda “Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’a ait poster, terörü ve terör örgütünü öven yazılar ile öldürülen teröristlerin fotoğrafları” ele geçirildi. Operasyon kapsamında polise direnen iki kişi ise gözaltına alındı.
Operasyonun duyulmasının ardından bazı partililer bina önüne gelerek bilgi almaya çalıştığı görülürken operasyon kapsamında aramalar halen devam ettiriliyor. Öte yandan operasyon dolayısıyla iş hanındaki diğer işletme sahipleri, müşteriler ve vatandaşlar meraklı gözlerle olan biteni anlamaya çalıştıkları görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.