Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DHKP-C mensupları maden işçileri adına dernek kurup provokasyon yapmış

Yapılan Aramalarda 7 Dhkp-c Terör Örgütü Mensubu Yakalanırken, Çok Sayıda Örgütsel Doküman Ve Dijital Malzeme Ele Geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DHKP-C mensupları maden işçileri adına dernek kurup provokasyon yapmış
İzmir’in Kınık ilçesinde, iddialara göre DHKP-C mensubu olan ve Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği adıyla örgütlenen 7 zanlı, jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Dernek kuran örgüt mensuplarının, toplumsal hassasiyetler üzerinden halkı sürekli provokasyona teşvik ettiği ortaya çıktı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasının ardından Kınık ilçesinde DHKP-C mensuplarının İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneğini kurduğunu tespit etti. Toplumsal hassasiyeti kullanan örgüt mensupları, dernek üzerinden de bir taban oluşturmaya çalıştı. DHKP-C mensuplarının zaman zaman da dernek faaliyeti gibi gösterip halkı provokasyona teşvik ettiği ifade edilirken, güvenlik güçleri bir operasyon yaptı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda çok sayıda adreste aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda 7 DHKP-C terör örgütü mensubu yakalanırken, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak Kınık Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü soruşturmaya devam edildiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.