Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derman Caddesi Davası Yargıtay’dan Döndü

Eskişehir’de 1 kişinin öldüğü 6 kişinin ise yaralandığı davada verilen cezaları az bulan Yargıtay, dosyayı yeniden yargılanması için mahkemeye gönderdi.Derman caddesinde iki grup arasında 8 Nisan 2012 tarihinde çıkan silahlı ve bıçaklı...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de 1 kişinin öldüğü 6 kişinin ise yaralandığı davada verilen cezaları az bulan Yargıtay, dosyayı yeniden yargılanması için mahkemeye gönderdi.
Derman caddesinde iki grup arasında 8 Nisan 2012 tarihinde çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada yaralanan Burak Tevik Acar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan ve tedavilerinin ardından adliye sevk edilen 6 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklardan Gökhan A., Burak Tevfik Acar’ı öldürmek suçundan müebbet, 3 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanıklar hakkında ise, tutuklu diğer sanık Uğur Y. ise öldürmeye teşebbüs suçlarından 10 yıl hapse mahkum edilirken, Resul K. 12 yıl 4 ay, Tayfun İ. ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlarında toplam 21 yıl hapis cezası almıştı. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer sanıklar ise beraat etmişti.
Temyize giden dosyada Yargıtay bazı sanıkların cezasını az buldu. Bunun üzerine dosya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yeniden görülmeye başlandı. Mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların bazılarının katılmaması ve avukatların yazılı savunma yapmaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Mahkeme heyetinin, bir sonraki duruşmada avukatların yapacakları savunma sonrasında karar vermesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.