Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derik’teki Saldırıya İlişkin 10 Tutuklama

Mardin’in Derik ilçesinde jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen terör saldırısı ile ilgili gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.Mardin’in Kızıltepe ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi arasındaki tarihi İpekyolu’nda bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Derik ilçesinde jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen terör saldırısı ile ilgili gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.
Mardin’in Kızıltepe ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi arasındaki tarihi İpekyolu’nda bulunan Derik Üçyol Jandarma Karakolu’na 4 Mayıs’ta PKK’lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 9’u asker 11 kişi yaralanmıştı. Saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, Derik, Mazıdağı, Kızıltepe ve Viranşehir’de 12 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.