Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derede Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde derede mahsur kalan gençlerin imdadına itfaiye yetiştiKirmasti deresinde balık yakalamak isteyen bir grup genç, oltalarını alıp dere kenarına indi. Regülatör kapaklarının kapalı olması sebebiyle oldukça...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Derede Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde derede mahsur kalan gençlerin imdadına itfaiye yetişti
Kirmasti deresinde balık yakalamak isteyen bir grup genç, oltalarını alıp dere kenarına indi. Regülatör kapaklarının kapalı olması sebebiyle oldukça azalan su seviyesini gören gençler, yürüyerek köprü ayaklarının altına gitti. Burada balık tutmaya devam eden gençler, kapakların açılmasıyla birlikte suların yükseldiğini fark edemedi. Geldikleri yolun sular altında kaldığını gören gençler birden yükselen sulara girmeye cesaret edemeyince köprü altında mahsur kaldı.
Dere suyunun yükseldiğini ve gençlerin köprü ayağında mahsur kaldığını fark eden vatandaşlar polisi ve itfaiyeyi aradı. Ekipler, DSİ yetkilileriyle irtibata geçerek, regülatör kapaklarının kapanmasını sağladı. Yaklaşık yarım saat boyunca su seviyesinin azalmasını bekleyen itfaiye ekipleri, daha sonra genç balıkçılara ulaşmaya çalıştı. Umut L.(15) Aykut K. (15) Ahmet İ. (15) isimli gençlere ulaşan ekipler, gençleri bulundukları yerden alıp kıyıya çıkardı. Yaklaşık iki saat mahsur kalan gençler kendilerini kurtaran itfaiyecilere teşekkür etti.
KAPAKLARIN BİR ZAMANI OLMALI
Vatandaşlar, yaz aylarında bu durumla çok karşılaşıldığını belirterek, ‘Yaz aylarında derenin ne zaman yükseleceği hiç belli olmuyor. Bükköyünde bulunan HES barajının elektrik üretimi ile ilgili bir bilgilendirme yapılmalı. Vatandaşlar hangi saatlerde üretim yapılacağını bilirse, regülatör kapaklarının açılıp kapanacağı saati de bilir ve ona göre hareket eder. Kapaklar kapalıyken bazı yerlerde ayak bileklerinize bile gelmeyen sudan derenin karşısına çok rahat geçiyorsunuz. Derenin kurumasından yararlanmak isteyen balıkçılar ise nispeten derin yerlerde oluşan havuzlara sığınan balıkları tutmak için file atıyor. Fileyle balık tutmak yasak, ama yasağı umursamıyorlar. Kapaklar aniden açılınca su birden bire yükseliyor. Suyun yükseldiğinin farkına varana kadar iş işten geçmiş oluyor. Yüzmek için ya da balık tutmak için derenin karşısına geçmiş olan çocuklar geri dönemiyor. Kenarda bıraktıkları eşyaları bu suyla sürüklenip gidiyor. Yetkililer bu suyun yükselip alçalmasını kontrol altına alabilirler. Hangi saatte derenin yükseleceği bilinirse, balıkçılar ve çocuklarda ona göre tedbir alabilirler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.